1 015 0

Петричанин оцеля след тежък сблъсък с ТИР

Катастрофата блокира движението през Кресненското дефиле в събота

Снимка: Струма
Снимка: Струма
Константин Карагьозов

25-годишният Радко Ментов от Петрич е с мозъчно сътресение, комбинирани контузии по тялото и сериозна травма на коляното след тежка катастрофа на главен път Е-79. Той бе затиснат в Opel-a си след сблъсък с румънски ТИР, приет е в хирургия на благоевградската болница. Пътният инцидент стана в събота около 16.30 часа в района на Кресненското дефиле.

Ментов няма спомени от тежкия удар в камиона, автомобилът му е смачкан. В шок от случилото се, едва на следващия ден осъзнал колко голям късметлия е.

„Пътувах за Петрич, връщах се от летището в София, бях сам в колата и слушах музика, движех се с ниска скорост, защото времето беше мрачно. Валеше дъжд, помня, че имаше мазно петно като от разлято масло, и забих спирачка, но колата стана като шейна и загубих управление. Поддържам автомобила си, гумите са нови, зимни. Връхлитащият камион и всичко след това ми е като в просъница. Загубил съм съзнание след челния удар. Чувствам се късметлия, при такъв челен сблъсък последствията можеше да бъдат фатални. Усещам болки в гърба и коляното, по цялото тяло, но най-важното е, че оцелях, сега съм на легло, очаквам бързо да се възстановя”, сподели младежът от болничното легло пред "Струма".

Движението през дефилето в посока Кресна бе блокирано заради катастрофата. Образуваха се километрични опашки и в двете посоки. Водачи на автомобили останаха блокирани и в тунела.

Благоевград / България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай