1 133 8

Татяна Дончева иска смяна на властта

Мартин Христов

”Движение 21”, чийто председател е Татяна Дончева, иска смяна на властта. Партията инициира разговори с граждани, граждански организации и политически партии за концентриране на усилия и действия, насочени към отстраняване на управлението.

В своя позиция от партията пишат: "Стремим се към установяване на устойчив демократичен модел на управление, в който публичните институции гарантират върховенство на закона, справедливост, равенство в правата и свободите на гражданите, защита на труда, неприкосновеност на частната собственост, свободна стопанска инициатива, достъпно и качествено образование, грижа за здравето, опазване на природата и околната среда."

От ПП "Движение 21" изтъкван неприемливи процеси в страната, които я отдалечават от европейските демократични принципи.

Според партията на Татяна Дончева управляващи и опозиция в парламента са си взаимно удобни и действат като политически картел. В официалната позиция на партията пише, че в България политически дебат по същество не се води.

"Публичната власт вече е овладяна до такава степен от мафията, че възпрепятства ефективното функциониране на демократичната правова държава", пише още в позицията им, съобщи frognews.bg

Според партията парламентарната опозиция действа имитационно. По тяхно мнение това налага Върховният Касационен съд и Висшия адвокатски съвет да сезират Конституционния съд за скандалните промени в Наказателно процесуалния кодекс, с които се ограничиха правата на страните в наказателния процес. в ущърб на разкриване на истината. Със същите промени делата за корупция срещу висшия ешелон на властта бяха преместени в специализирания съд, който се превръща в извънреден.

"Движение 21" изтъква, че депутати от ДПС са внесли с подкрепата на ГЕРБ и подготвят за приемане закон за прибиране на имущество от КТБ.

Според тях управляващи и опозиция имат тоталитарни намерения. Друга позиция на партията е, че държавата цари монопол, а властите си затварят очите за него.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Лелееее
  Отговор
  1 21:23  04.12.17
  Тая не е добре!
 • въх
  Отговор
  2 21:26  04.12.17
  Абсолютно вярно. само че, кой ще ги смени? останаха ли читави хора за такова нещо?

  Коментиран от #5, #8

 • Ироничен
  Отговор
  3 21:28  04.12.17
  Всички, които искат смяна на властта си мислят, че ще са следващите.
 • Иван
  Отговор
  4 21:31  04.12.17
  Татянка като част от политическата мафия , много добре знае че смяна на властта в България може да стане само с кръв . По никакъв друг начин не може да стане , а само с кръв .

 • некойси
  Отговор
  5 21:35  04.12.17

  До коментар #2 от "въх":

  Според мен не кой, а как ще ги смени е въпроса ... Нека да бъдат изправени до стената и да бъдат публично разстреляни. Това ще послужи за назидание на идните, колкото и хубави или лоши да са.
 • 6 00:01  05.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Истината
  Отговор
  7 07:46  05.12.17
  Татянчето одъртя вече и никой не и се лепи ,та просто търси медийно внимание и ухажване. дано някой будата се излъже
 • гост
  Отговор
  8 09:47  05.12.17

  До коментар #2 от "въх":

  Читави хора има, но никой няма да ги допусне във властта. Нито окупиралите я, нито тия, които са ги поставили там (разбирай западните господари). Запада няма полза от силна България. Ние не сме нищо повече от донор: на кръв, на органи. Организъм, държан принудително в кома! Захранван колкото да не умре, но същевременно да не спре да бъде ограбван.

Напиши коментар:


Публикувай