590 1

МИГ „Минерални бани-Черноочене“ обучи земеделски стопани

Стефанаки Йоанис

Исмет ИСМАИЛ

Екипът на Местна инициативна група „Минерални бани – Черноочене“ проведе в залата на Народно читалище „Пробуда 1952“ в село Черноочене обучение на земеделски стопани.

Целта на информационна среща беше запознаване с новостите в подготовката и кандидатстването по мярка „Инвестиции в земеделски стопанства“ и „Инвестиции в земеделски стопанства по тематична подпрограма за развитие на малки стопанства“ от Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. Те са включени в Стратегия за Водени от общественото местно развитие на МИГ „Минерални бани – Черноочене“.

В срещата взеха участие, земеделски производители, кметовете на населените места на територията на община Черноочене.

Присъстващите се запознаха и с механизмите, инструментите и възможностите за разработване и реализиране на Стратегията.

Екипът на МИГ „Минерални бани – Черноочене“ увери присъстващите, че ще положат всички усилия за успешното реализиране на зададените инициативи в полза на местните общности.

Участниците, представители своите идеи и получиха съвети за това, как да определят по коя програма са допустими кандидати, дали са малко или голямо стопанство, как да разработят своя бизнес план и от къде могат да набавят необходимата за това информация.

Земеделските стопани показаха своята ангажираност по разгледаните теми. Попълниха анкетни карти, които ще бъдат анализирани и обобщени.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 00:49  05.12.17
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай