1 550 14

Синдикатът на МВР: Внушават, че всички в системата сме престъпници

Зам.-председателят на федерацията Илия Кузманов също защити служителите след изказването на министъра Валентин Радев

Константин Карагьозов

Трябва ли полицаите да настояват за увеличение на заплатите след като техни колеги бяха уличени в кражба на гориво с кадри в предаването „Господари на ефира“ по "Нова телевизия"?. След коментара на вътрешния министър Радев по казуса, а именно - „Как искате по-високи заплати, като крадете бензин“, отговор пред BiT даде Илия Кузманов – зам.-председател на синдикалната федерация на служителите в МВР.

„Едно внушение направи заместник-министър Балабанов през почивните дни. Че ние много отблизо следим изказванията на господин Радев и реагираме на всяка негова дума. Не, това не е така. Ние бяхме директно провокирани от г-н Радев да вземем отношение по темата. Той попита синдикатите как да иска увеличение на заплатите, при положение,че има такива случаи като този в Павликени. Аз не бих искал да го квалифицирам още, той като не се е произнесъл българския съд. И друго - няма лошо разследващата журналистика да прави такива разследвания. Ние не сме против това, напротив".

"Но когато министърът на вътрешните работи чрез свое изказване внуши, че едва ли не всички в системата сме такива, а такъв извод може да се направи от въпроса, който г-н Радев зададе, ние като синдикат сме длъжни да реагираме. За нас е обидно да бъдем сравнявани с престъпници, особено по този начин. Най-малкото, защото проектът за бюджет влезе доста преди случая да се разшуми. Така че това не е било аргумент, който г-н Радев е приложил в исканията, ако такива изобщо е имало до г-н Горанов “, заяви Кузманов.

Той намекна, че неговият синдикат не е запознат с такова искане - за увеличение на полицейските заплати, нито с аргументация за такова.

„Факт е, че в министерството на отбраната беше поиска сума и тя се даде, какво е поискано при нас- не знаем. Знае какво се даде. Оттук следва, че ние сме получили, без да сме поискали. Говоря на ниво министерство“, обясни още Кузманов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ироничен
  Отговор
  1 17:32  04.12.17
  Крадците на бензин - не само извън системата, но и с присъди! А иначе, човекът е прав. За да бъдем разделени и владени лесно, политиците чрез медиите насаждат омраза между професиите. Ня колко примера: Всички.... катаджии са корумпирани. таксиметраджии са дребни мошеници. учители са некадърници. лекари са бандити с престилки. строители за нищо не стават.................... Накрая идват политиците - целите в бяло!
 • fotot
  Отговор
  2 17:57  04.12.17
  Ами хайде докажете, че работите за благото на народа
 • Иванчо
  Отговор
  3 18:06  04.12.17
  Не нзма дали всички са престъпници, но всички са дебели, некадърни и слабо грамотни с ниска или никаква квалификация
 • 1234
  Отговор
  4 18:13  04.12.17
  Има една Българска поговорка която гласи:Това което сам си направиш никой не може да ти го направи.

 • 😀😀😀
  Отговор
  5 18:14  04.12.17
  Няма нужда да ни се внушава. Всичко се вижда. Все нямахте бензин за астрите, но сега е ясно къде е отивал. Скоро ще разберем, че униформите и обувките продавате или разходвате парите за облекло не по предназначение. Защо просто не се самоуволните и закриете като безумно високия бюджет на ненужното ви министерство не се прехвърли в услуга на данъкоплатеца защото вие определено НЕ СТЕ.
 • Роман дизел
  Отговор
  6 18:15  04.12.17
  Те хората реваха за заплати реваха никой като ги не чу намират alternativa какво да правят минималната заплата в България Не стига трябва средностатистическа европейска
 • Фгдр
  Отговор
  7 18:23  04.12.17
  Ами такива сте бе
 • иван
  Отговор
  8 18:52  04.12.17
  само погледнете какъв е критерият за подбор на кадри в системата
 • Гостенин
  Отговор
  9 19:23  04.12.17
  Мрънкате против Бъчварова,плучавате Радев???Горките полицай
 • Жалки заптиета...
  Отговор
  10 19:30  04.12.17
  Цялата 'система' на МВР е необратимо прогнила. Ако искаме да имаме полиция в служба на обществото, се налага сегашния бардак да се закрие напълно. След което, да се направи наново с помощта на експерти и ноу-хау от някоя бяла държава, като не се допуска никой от старите 'служители' обратно. Това важи за цялата 'държава'...
 • Борис
  Отговор
  11 19:51  04.12.17
  Еее не всички само 80 % а от останалите и Чепеларе за зеле не стават.😁😁😁
 • Борис
  Отговор
  12 19:52  04.12.17
  Не Чепеларе а чеп,тоя комп.се побърка.
 • аз съм бе
  Отговор
  13 23:24  04.12.17
  истина е, престъпници сте, до един!
 • Гого
  Отговор
  14 18:42  06.12.17
  А не е ли така?

Напиши коментар:


Публикувай