624 6

Даваме 60 млн. лв. в комшиите по празници

59 хил. наши съграждани ще стегнат куфарите за чужбина по Коледа, още толкова и по Нова година

Стефанаки Йоанис

Около 60 млн. лева ще оставят българите в съседските кръчми и хотели по предстоящите коледни празници. Това показват изчисления на "Монитор" на база данни на Института за анализи и оценки в туризма.

Според Румен Драганов, директор на института около 59 хил. наши съграждани ще стегнат куфарите за чужбина по Коледа, още толкова и по Нова година. Традиционно най-много от тях ще пътуват за южната ни съседка Гърция.

Там Рождество Христово и 31 декември ще празнуват по 40 хиляди българи. На второ място като предпочитана дестинация е Турция, къде се готвят да празнуват около 14 000 нашенци.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бай Тодор
  Отговор
  1 08:53  05.12.17
  Напишете,че българската олигархия ги дава тези пари,не българският народ!Между двете няма нищо общо!Или става като оная работа,че един яде пиле,друг яде зеле,средностатистически,ядат пиле със зеле!

  Коментиран от #6

 • Народа поумня
  Отговор
  2 08:57  05.12.17
  Е, не - ще ги оставим по родните мутро-чалгарски курорти, където ни бият и унижават! Много ясно, че ще ходим по чужбина - там сме хора, клиенти, желани, канени, чакани и обслужвани с вежливост и внимание! 60млн. са малко - всеки нормален и адекватен човек ще поиска да закара семейството си далеч от чалгата, простотията и еснафщината на родните простори! В Бг могат да идват туристи, които са с афинитет към просташкия "екстрийм", алкохолният туризъм и евтината любов!!!

  Коментиран от #4

 • Иванчо
  Отговор
  3 09:07  05.12.17
  Много ясно, че ще си дам парите в Гърция, където хората разборат от туризъм и знаят как трябва да се прави, а не тук при нашите, които само гледат да ти вземат парите и ако си тръгнеш жив пак е добре
 • Будалата
  Отговор
  4 09:12  05.12.17

  До коментар #2 от "Народа поумня":

  Евала точно и ясно си го написал. А не да ми излиза оня селянин Рагин ли Магин ли и да ни обяснява врели некипели. Българския турист иска спокойствие и добро обслужване. А не нон стоп чалга и недобре заплатен персонал който те гледа накриво .
 • бай Тодор
  Отговор
  5 10:08  05.12.17
  А ние с пенсийките ще чакаме Бога Слънце да ни отпусне 40 лева.
 • Пепи
  Отговор
  6 15:52  05.12.17

  До коментар #1 от "бай Тодор":

  Спокойно, те тука в София има една камара хора които чакат само това. Всяка година по празниците се правят масови удари на цели пасажи от квартали. Офиси, мазета, гаражи, само да се опразни и започват. Иначе прав си бай Тодоре, като с детските градини. В София няма места, в странята, няма деца, но средностатистически всичко е 6.

Напиши коментар:


Публикувай