1 094 1

Тайван търси техническа революция в България

Представени бяха възможности за проекти, свързани с интелигентни системи за осветление

Росен Стойчев

Тайван търси възможности за бъдещи проекти с България, засягащи интелигентни системи за осветление и електронни услуги.

На специална конференция, възможностите за взаимодействие бяха представени от експертите от тайванския „Институт за информационна индустрия“ - Синтия Чоу, Алан Чанг и Уил Чан. На събитието присъстваха и представители на Малтийския орден.

„Тук искаме да се опознаем и да представим нова технология на България. Горди сме, че можем да имаме дигитално присъствие в България. Чрез нашите системи за осветление, само през септември са били регистрирани 82% спестена електроенергия в различни страни. Харесваме тази страна и сътрудничеството ни е лесно. Всичко в нашите системи се свързва в интернет. Принципно тези системи са скъпи, но ние търсим подкрепа от Тайпе. В крайна сметка услугата може да е достъпна“, заяви Чоу.

„Малтийският орден и Тайван са си сътрудничели в различни проекти за справяне са аварии. Сътрудничели сме си в оборудването на болници в Африка и сме много доволни един от друг“, заяви представителят на Малтийския орден Богдан Паташев.

„Това е първият подобен проект, който представяме в България. Надяваме се, че това ще е само началото. Искани се да имаме още възможности за сътрудничество между Тайван и България.

До тук нямаме проблеми и всичко е наред. Разликата в езиците обаче създава някои затруднения. За това и имаме нужда от още време, за да си сътрудничим. Мисля, че всичко ще се развие добре.

Сега започваме да си сътрудничим с университетите. Така нещата се развиват по-лесно. Това е нестопанствена организация. Това е добър старт. България и Тайван могат да започнат от университетите. След това можем да работим с правителството, болниците и търговските компании.

От доста време водим разговори за сътрудничество в създаването на електронно правителство в България. Това обаче е наистина голям проект. Това изисква свързването на различни департаменти и различни министерства. За това и искаме да започнем с различни самостоятелни организации. За да работим по електронно правителство трябва да свържем всички министерства и департаменти. Това е сложна задача“, заяви директорът на Тайванския търговски център в София – Пати Лин за Факти.бг.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Луи дьо Фюнес
    Отговор
    1 02:09  07.12.17
    Селяните знаят:Всяко стадо умира,когато чобанинът е прост и магаретата калпави\защото чобанина ги избира\?!? Ако не върви работата, на Димитров ден се избира нов чобанин,а стария да ходи да си пасе патките\но своите\,защото за нищо не става?!?Сега ще им гледаме сеира,ка ще пасат 28 стада?!

Напиши коментар:


Публикувай