2 167 3

Съд в Шумен: 3 000 лв. глоба за дрифт

Водачът приплъзнал автомобила и се завъртял два пъти в кръстовището, после продължил по същия начин и по улицата към Руски паметник

Венцислав Михайлов

Шуменец, който свистял с гумите на BMW-то си посред нощ, е наказан с 3 000 лв. глоба и отнемане на шофьорската книжка за една година. Водачът Г.К. е обжалвал солената санкция, но Районният съд в Шумен я потвърждава.

Приплъзването на гуми е честа опасна практика, но малцина са наказаните. В случая шофьорът тествал възможностите на немското си возило на кръстовище насред центъра на града на 8 март т.г. минути след 01 часа през нощта. Гумите му свистели адски в нощната тишина при преминаване през кръстовището между бул.“Симеон Велики“ и ул.“Алеко Константинов“, съобщава в."Труд".

Водачът приплъзнал автомобила и чрез дрифт се завъртял два пъти в кръстовището, после продължил по същия начин и по улицата към Руски паметник. Чрез дрифт се движел през четирите ленти на платното от ляво на дясно и обратно. За негов лош късмет точно срещу него на ул.“Алеко Константинов“ имало полицейска патрулка и от нея му подали знак за спиране. Г.К. обаче не реагирал, разминал патрулката на 5 см и се отдалечил.

Бързо го издирили, извикали го в полицията и там подписал съставения акт без възражения. Издадено е и наказателно постановление, в което освен 3 000 лв. глоба за използване на пътя не по предназначение, има и 120 лв. санкции за осуетена проверка и непредставени документи. Пред съда шофьорът-експериментатор се оправдал, че настилката била мокра, хлъзгава, и не успял да овладее автомобила на завой.

Катаджиите обаче свидетелствали, че нямало валежи, а пищенето на гумите се чувало ясно. Шуменецът оправдал неспирането си със страх, защото вече имал неплатени глоби. Съдът оставя в сила глобата за дрифта, намалява с 50 лв. санкцията за осуетена проверка. Шофьорът има право да се жалва и пред Административния съд в Шумен.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 15:05  05.12.17
  Еха, 9 месеца трае едно налагане на глоба с обжалване. Няма изненада тогава, щом тежки криминални деяния отнемат 10г на нашия съд. Вижте на Запад как и колко бързо минават подобни дела с полицаи за свидетели. Две седмици, понякога месец, ако има експертизи то на втори месец всичко е приключило.
 • Гостенин
  Отговор
  2 15:53  05.12.17
  Поздравления за Шуменския съд.
 • КАТ
  Отговор
  3 08:47  06.12.17
  Да се жалва на майка си келеша.Комплексирани др.сльовци,които се изживяват за супермени.

Напиши коментар:


Публикувай