Last news in Fakti

6 Декември, 2017 12:20 1 917 58

Оставете царят да си върне имотите

  • симеон сакскобургготски-
  • цар-
  • имоти

Българинът е завистлив човек и трудно приема някой да ползва законни права над наследството си

Да, зная, това заглавие е в тотален дискурс с ширналите се популистки мнения напоследък. Това пише в профила си във Фейсбук журналистът Владимир Танев.

Българинът е завистлив човек и трудно приема някой да ползва законни права над наследството си. Да ви попитам – ще станете ли по-здрави, по-щастливи, ако Симеон не си получи имотите? Дали тези имоти ще осмислят остатъка от живота ви? Въпросите може да са нелепи, но и отговорите им водят до абсурдни обобщения.

Представете си, ако англичаните напълно превъртят и след простотията с Брекзита вземат да обявят Великобритания за република. Тогава някои местни пишман патриоти, като нашите, ще вземат да национализират Бъкингамския дворец. Щото бил на местното интендантство. Хайде стига с тези простотии. Приемете, че не всички се раждаме равни.

Всичко останало е популизъм, който буди само насмешки навън. Оставете Царят да консумира по един цивилизационен начин своите имуществени права.
Ако не беше този човек, щяхме да видим Европейския съюз през крив макарон. Дето се казва, само заради тези негови заслуги не бива да превръщаме темата за царските имоти във фарс...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    50 3 Отговор
    Оставете дедо Мони да се върне в Мадрид!
  • 2 Справедливост

    49 6 Отговор
    Дано не си ги върне никога !!!
  • 3 Танас

    61 2 Отговор
    Имотите не са на царя, така че няма как да си върне нещо, което не е негово.
    "Царските имоти", т. е. дворците са строени върху държавна земя, със средства на държавата и като държавна собственост не са продавани или дарявани на монархическите особи, а са им предоставени единствено за ползване като държавни глави.
  • 4 Гост

    40 1 Отговор
    Те иранците за кво не пуснаха на Баце Бойко самолета да мине от там? Страх лозе пази. Монката в самолета и може да открадне нещо както лети даже. Хората знаят, а ние вълка в кошарата при овците поканихме, та още яде месце.
  • 5 Али Раза

    37 2 Отговор
    От коментарите забелязвам силната любов на българина към монарха Симеон
  • 6 dragula

    42 5 Отговор
    Да възстанови щетите от двете национални катастрофи, в които дядо му вкара държавата и тогава ще видим.
  • 7 Глупости

    44 4 Отговор
    Ние не сме монархия и всякакви паралели с Великобритания са напълно неуместни. А кобургът дори не е българин, той само има българско гражданство и може да говори български.
  • 8 888

    15 3 Отговор
    ЧУДЕСЕН КОМЕНТАР !
  • 9 Пазарвн Либерализатор

    12 32 Отговор
    Царя ще си върне имотите, а вие ще си останете същите панелни мишки, наследници на землянкаджии.

    Коментиран от #52

  • 10 no name no face no number

    32 3 Отговор
    Той каза, че не ги иска преди или деменцията го гони??? Аман от мошеници в тая демокрация ли е що е..
    .
  • 11 какво е справедливост

    9 20 Отговор
    Танасе (№3), знаеш ли, че блока в който живееш е строен върху държавна земя, със средства на държавата и като държавна собственост (на не знам си кой домостроителен комбинат) е предоставен на работническата класа - т.е. на татко ти да го ползва като част от "господстващата класа". Но никой не рева като ви раздадоха държавното...

    Коментиран от #16, #28

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 бесният язовец на оня с коня

    7 22 Отговор
    Дано си ги върне! Така например горите, които са негови, няма да бъдат изсечени.
    Какво сте се запенили!!! Като си ги върне, няма да си ги носи в Мадрид. Ще си останат тук, но ще се стопанисват. Държавата нищо не може да стопанисва!
  • 14 вътю

    12 16 Отговор
    Абе като не са негови, защо му са конфискувани по "Закон за отнемане на ЦАРСКИТЕ имоти" от 1947. Или държавата е отнела със закон "собствените" си имоти?! Смешници.

    Коментиран от #18

  • 15 антибсп

    21 4 Отговор
    Нали го пуснахме веднъж. И какво стана? Показа какъв е с тройното безобразие. Нямам такъв цар, защо да му се дава нещо?
  • 16 Танас

    20 3 Отговор

    До коментар #11 от "какво е справедливост":

    Не, не знаех, а ти не позна.
    Не живея в блок, а в кооперация, която не ми е предоставена за ползване, а съм си я купил. Баща ми живее в къща, която е строил на собствена земя.

    Искаш да кажеш, че Симеон или баща му(дядо му) са купили земята и са построили тия резиденции със собствени средства?
    Или пък са купили над 16 хил. декара земя в Рила?!

    Коментиран от #23

  • 17 Ulavia

    22 1 Отговор
    Айдук излезе Монката, ама то за хазарта в скъпите казина требе пара да има.
  • 18 Пазарен Либерализатор

    9 7 Отговор

    До коментар #14 от "вътю":

    То преди 90-та имаше и други закони за отнемане на собственост, ама е, реституцията ни върна всичко. Комунизма си отиде, моето момче. Свиквай.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 бесният язовец на оня с коня

    5 10 Отговор
    А бе, справедливите! Има си съд, съдът ще реши дали да му ги върне!
    Ако му ги върне ко прайм тогава, а? За вас знаем- ще кажете, че незаконно са му върнати!
  • 21 Шабиха

    15 3 Отговор
    Глупости. Оставете глупака да си дрънка и изгонете Крадлив Дедо обратно в Испания, нека сам си плаща дълговете от хазарта.
  • 22 историята решава не фалшивия съд

    21 3 Отговор
    Има ли историци от коментиращите? Има ли хора, които малко поне да са прочели история?????? Ама с доказателства и факти!?
    Фердинанд, дядото на Мони, го забира Стамболов от една кръчма без пукнат грош в джоба, бил е извесстен комарджия и тъй като на България и е трябвало спешно цар, Стамболов, който е много силна и решителна натура е сложил този перко на трона. Обаче Ферди се е оказал изключително подъл и хитър боклук, който оргазнизира убийството на Стамболов! След това Ферди започва пагубните войни Балканска, Междусъюзническа и Първа световна, когато вкарва България в 2 национални катастрофи и я съсипава тотално. Неговия син Борката ни нахендря в още една война, Втората световна, пак на страната на губещите и ни докарва още една катастрофа!
  • 23 какво е справедливост

    3 12 Отговор

    До коментар #16 от "Танас":

    Браво, Танасе, излиза, че не си част от работническата класа, а си от тази на бизнесмените! Много ти се радвам, че си толкова успял. Няма да е зле и някой друг освен теб да успее, място има за всички.

    Кое те кара да се съмняваш, че благородник като Фердинанд може да има достатъчно средства да изкупи 16 000 дка земя в планината?
  • 24 Агент на КГБ

    6 3 Отговор
    Симиончо е агент на КГБ и нокога не бил цар. Но от така наречените царски имоти има такива, които са създадени с държавни пари за целите на царската власт навремето. Те е редно да останат държавни. Ако утре изберем Бойко за цар, къде ще живее горкия? Пак ли фо магнолията в Банкя? А тези, които са купени с парите на фамилията, да му се върнат. За спорните, да се изкаже съдът.
  • 25 Интервю

    21 3 Отговор
    Внимание, този откъс е предназначен само за късопаметните! Останалите го помнят!"Всяка Неделя" 1990г.
    Кеворк: "Материални претенции към България имате ли?"
    Симо:" Как тъй, в собствената си страна, не! От мене това нещо няма да видите! Независимо от какви обстоятелства, обстановка и становища!"
  • 26 историята решава не фалшивия съд

    24 2 Отговор
    На всичкото отгоре, когато си тръгва Мони с майка си, заграбват един влак с ценности, прибират всичко ценно, тяхно, държавно, каквото дойде. Отделно получават през 1946 г. 1 милион долара от комунистите КОМПЕНСАЦИЯ, които са се равнявали на 1 милиард и повече днешни пари.
    Айде сега вие кажете, СПРАВЕДЛИВО ли е "царят" да си получи имотите, които е много съмнително, как са придобити и въобще има ли логика да се нарича цар и да получава наследство по царска линия, когато България е РЕПУБЛИКА, а не монархия, най-малкото от морална и финансова гледна точка, съобразно историческите факти, "царя" няма право, даже и по чисто морални съображения да си иска имоти, при условие, че цялата им фамилия е нанесла само загуби, а и е била справдливо компенсирана с ПАРИ!!!!!!!!!!!!
    Аз смятам, че НЕ, даже царя трябва да ВРЪЩА ПАРИ и ИМОТИ, а не да получава!
    Аз, като съм насран си мълча и си трая, а вие?
  • 27 Онзи

    9 2 Отговор
    А, крадлив дедо.
  • 28 Муха

    13 2 Отговор

    До коментар #11 от "какво е справедливост":

    А ти знаеш ли, че макар и символичен, наем се е плащал? Царят колко наем е плащал?! А знаеш ли, че 1989 или се изнасяш или си го плащаш! Около 50 заплати към онзи момент нашите са платили за да го предобият! Царя сега да си ги плати?! И дори платен апартамента, земята пак си остава държавна (общинска)! Кви ги плещиш! А и както вече бе казано, този къв българин е? Сакс... И не си идвал заради имотите - каза го в национален ефир... И внук хасан.... Мани бегай!
  • 29 историята решава не фалшивия съд

    9 1 Отговор
    Проблема е, че царят е публична личност, исторически и фактологично обвързана с решения, които произтичат от функцията му на цар, поради, която получава тези имоти. Когато се наследяват АКТИВИТЕ, се наследяват и ПАСИВИТЕ, царската институция и съответните ЗАГУБИ вследствие от лични мотиви и липса на интелект и далновидност, граничещо с комплекси и малоумие.
    Мони иска да наследни само АКТИВИТЕ, без да се ангажира и с ПАСИВИТЕ, което е противозаконно и анти-конституционно.
    Примерно баща ви да е купил апартамент с кредит и след неговата смърт, да налседите апартамента и да спрете да плащате кредита!?????
  • 30 какво е справедливост

    5 10 Отговор
    Симеон има претенции към наследството си, а не към България. Така че няма сензация. Все едно като ходихме да си връщаме земите да сме имали претенции към държавата. Претенции към държавата имат майките, които получат 300 и не знам си колко лева майчинство или пенсионерите, които взимат 200 лева пенсия. Единствените държавни пари, които Симеон е взел е заплатата като министър за четири години, а неговата партия взимаше 12 години партийна субсидия. Законът си е закон и давността за евентуални злоупотреби от дядо му отдавна е минала. Не знам за чий се ровим в зановите искания на един български гражданин. Освен това не той съди държавата, а държавата го съди, за да вземе имотите.

    Коментиран от #33

  • 31 мамо аз съм пилот

    13 3 Отговор
    той не е българин и не виждам какво трябва да му се връща. Не е и цар, ние не сме монархия, дефакто не е никакъв, освен един искуфял испански пенсионер дето за наш срам ни "оправи" за 800 дни.
  • 32 Един

    13 2 Отговор
    Стига "византийски" номера!
    Нито Симеон е "цар", нито имотите са негови!
    Не са и мои !
    ДА! Няма да съм нито щастлив нито богат, ако останат на държавата или ако ги датат ( не върнат) на Симеон!
    НО ТРЯБВА ДА Е ПРАВИЛНО !!!
    Стига ! 28 години "демокрация" - 28 години разграбване! Стига!
  • 33 историята решава не фалшивия съд

    11 0 Отговор

    До коментар #30 от "какво е справедливост":

    Добре, айде, кажи на кой българин, Коминтерна е дала обезщетение за заграбените имоти, в пари, кеш, долари?
    Като си иска имотите, да върне обезщетението, което Симеон и майка му са получили след абдикацията и напускането на България. Да върне парите, които е получил срещу конфискуваното имущество, които се равняват на повече от милиард долара в днешни пари, по днешен курс!
    Има си архиви и със сигурност те се пазят, като доказателство и при желание могат да бъдат изкарани на светло, стига да има желание, разбира се.
    По твоята логика, Симеон може да претендира за цяла България, защото Царската институция е била собственик на всичко и всеки, всичко е било на царя. Да му върнем цяла България включително и с цялото население в нея, да му станем слуги.

    Коментиран от #36

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Златев

    4 15 Отговор
    Българинът е не само завистлив, но и изключително прост човек.
    Оставете Царя на мира и да си владее имотите по законен път, които му бяха върнати през 1998 г. Също така коментиращите да си направят труда да проверят документите на личния му сайт, които потвърждават, че баща му и дядо му са ги закупили в качествата си на личности, а не на Царе. И ако не бяха Фердинанд и Борис България щеше да е още една западнала Османска провинция, каквато Фердинанд я завари.

    Коментиран от #38, #44

  • 36 Златев

    4 3 Отговор

    До коментар #33 от "историята решава не фалшивия съд":

    Симеон II никога не е абдикирал от Царския си престол

    Коментиран от #43

  • 37 болна глава

    6 4 Отговор
    Не знам ама мисля, че този дето поощрява връщането на имотите на Мадридския змамник, явно е пропуснал началния курс на обучение. Да титулуваш някой означава, че той е титулуван вече, но при положение че този не е коронясан -Какъв и чии цар е? Явно българите не сме , а ни правят на глупаци шайка лумпени драскачи.
  • 38 историята решава не фалшивия съд

    10 3 Отговор

    До коментар #35 от "Златев":

    Златев, когато правиш квалификации за българите, виж първо себе си, щото говориш пълни глупости, а човек, който говори глупости е глупак.
    По времето на идването на Фердинанд, България е била най-силната държава на Балканите, с мин.председател Стефан Стамболов, по това време България емитира ЗЛАТНИ МОНЕТИ! Само по времето на Иван Шишман сме имали златни монети И по времето на Стамболов! От къде мислиш България се въоръжава за Балканската война, с армия по силна от турската? Айде ти си направи труда да провериш малко в учебниците по история, а?

    Коментиран от #47

  • 39 бесният язовец на оня с коня

    3 11 Отговор
    Завистници, вие никога няма да сте хора с европейско мислене! Не ламтете за имотите на царя! Помнете- завист е най-омразната дума на премиера ви!
  • 40 Кашика

    10 1 Отговор
    Внимавайте, дядката е крадлив и лъжлив.
  • 41 гост

    4 10 Отговор
    В крайна сметка имаме един цар, който много ни помогна, светът ни забеляза, оцени. Имотите са негови.
  • 42 гост

    0 8 Отговор
    Това е имидж за България. А Лилето дето ни представлява пред Европа, колкото е куха, не ми се мисли как ни оценяват.
  • 43 Наблюдател

    7 2 Отговор

    До коментар #36 от "Златев":

    Как да абдикира, като никога не се е възкачвал?!
  • 44 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #35 от "Златев":

    Златев, ти си златен невежа. Пример: нотариалният акт за двореца Враня не е подписан от нотариуса, защото се срамувал от тази далавера с имот на интенданството!
  • 45 Анонимен

    7 1 Отговор
    Симо свърши парите и се сети, че има още за търмъчене.
  • 46 Патриот

    5 0 Отговор
    Човека е загубил пари на хазарт и това отлична възможност да си ги възвърне като ги продаде. Сигурен съм, че след определена ковисионна Бай Суджук няма да се дърпа да му ги даде.
  • 47 Златев

    2 2 Отговор

    До коментар #38 от "историята решава не фалшивия съд":

    Толкова невежи, че нямам думи. БНБ не сече златни монети, а емитира левове със златно покритие, заради които златния резерв на страната намалява и са заменени с левове със сребърно покритие. А монетите, които първоначално са сечени от БНБ са сребърни и медни. До тогава са в обращение френски златни франкове и руски сребърни рубли.
  • 48 Глупак

    9 1 Отговор
    Саксът е австрийски мошеник
    Недостоен български гражданин
    Изпратени са в България, била им е платена годишна издръжка
    НАЛОЖЕНО ОТВЪН
    А предоставените имоти са били за ползване.
    КОНТРОЛИРАЛИ БЪЛГАРИЯ В ПОЛЗА НА НЕМСКО-АВСТРИЙСКАТА КАУЗА.
  • 49 стоян георгиев

    7 0 Отговор
    тримата кобурга са изключително компрометирани и няма нужда да бъдат допускани в българия ,а не да получават някакви имоти.за сравнение останали монарси от балканите въпреки че са с много по-малки грехове към народите си неполучават нищо.въпросните имоти на фердинант са добити чрез натиск както и с незаконни сделки в ущърб на българския народ.
  • 50 Севар

    6 1 Отговор
    Няма съмнение , че дъртият пръч е нищожество в сравнение с баща си .Но ти златев какъв си , че плюеш по Българите ?Що не вземеш да прочетеш малко истинска история и малко предсказания за бъдещето , за да видиш откъде идваме и накъде вървим ? Може би това , което пишеш за нас се отнася за роднините ти , децата и внуците ти , ако имаш такива . М/у другото – ти българин ли си ?

    Коментиран от #51

  • 51 Златев

    2 6 Отговор

    До коментар #50 от "Севар":

    Всичките ви злобни коментари без да имат каквато и да е обосновка само потвърждават коментарите ми. И да, имам роднини и доста от тях не са иключение от масата, а завистта и простащината не са им безразлични. А народ, който не уважава историята си и нейните личности като Симеон и семейството му е обречен за съжаление. Трябва нещо да се промени или България все повече ще затъва културно.
  • 52 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Пазарвн Либерализатор":

    Може и тези да му ги дадат ,но другите не се знае какво ще му сторят .Че в тоя глобализиран свят няма да има къде да се скрие .
  • 53 Гост

    4 0 Отговор
    Да допуснем, че не си ги върне и останат за държавата. В този случай до 10 г. някой от днешните управници ще ги прибере. По познатата схема занемаряват имотите, държавата няма средства да ги поддържа и ги продават за жълти стотинки на някое наше момче.
    Ако му ги подарят пак не е справедливо, защото това са държавни земи и имоти на Републиката. Ако Симеон се пребори да станем монархия със сигурност ще си ги върне.
  • 54 Шаран БГ

    5 0 Отговор
    Фердинанд / дедо му на Монката/ домъква тези имоти от Виенските бардаци и кабарета !! Циник, измамник , лицемер - така накратко е характеризирано неговото величество, което с цял влак скъпоцености, по тъмни доби, се изнася от България след Втората национална катастрофа в началото на октомври 1918 год.
    Ст.Стамболов счита довличането на царя-престъпник Фердинанд, за една от най-големите си политически грешки! Екзарх Йосиф в очите го проклина и благославя ръката, която ще го убие!!
    И този тип е достоен внук на дяда си Фардинанда!
    Дайте му цяла България - той и без това я хариза на ЕС, заедно с още един "чист" българин - С. Паси !!
  • 55 Севар

    0 0 Отговор
    Я дами каже златев какво общо има с историята този козел ?!!Освен, че излъга надеждите на един изстрадал народ ! Да си призная и аз бях от заблудените и му ПОВЕРВАХ . Все пак човека не е израснал при СОЦИАЛИЗЪМА , получил е друго възпитание и т.н . .....А той какво направи освен, че се вля в стройните редици на паразитите , които са се впили в снагата на Българския народ ???????
  • 56 Да да

    1 0 Отговор
    Как може цар на България да няма какпа българска кръв! Как може заради лобистки постижения,да се признава добро! И нали ставайки миниистър-председател се отказа от короната! Може ли да е проиграл и пропил 200 милиона и пак да го е закъсал!? А разни подставени на него лица(разбирайте добре платени) да ни обясняват как аз съм бил завистлив и какви ли не глупости. Ами тези които искат да им е цар,да му носят от доходите си,да му дарят имотите си и ако искат да му лижат краката. За мен този човек не е нищо повече от кърлеж или пияв(Н)ица!!!
  • 57 патриот

    1 0 Отговор
    Тоя никога не е бил цар на България,а бившите резиденции могат да станат музеи и туристически дестинации,които да носят доходи на страната - Лувъра що не го върнат на наследниците на някой крал!? А за хилядите декари в Рила - от Българската земя един камък не давам!
  • 58 SDЕЧЕВ

    1 0 Отговор
    ВЪВ ВСЯКА ДЪРЖАВА ИМА ПЛЕБЕИ И АРИСТОКРАЦИЯ-СЪОТВЕТНО ПЛЕБЕИТЕ ПЛЮЯТ ПО АРИСТОКРАЦИЯТА. В БГ АРИСТОКРАТА Е ЕДИН ЧОВЕК - СИМЕОН ,А ПЛЕБЕИТЕ 700000 С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ШЕПА ХОРА ВКЛЮЧАЯ И АВТОРА НА СТАТИЯТА ПО ГОРЕ . РЕСПЕКТ ЗА ЙОАНИС И ЗА СМЕЛОСТА ДА СЕ ИЗСМЕЕ НА ПЛЕБЕИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ НА КОИТО МЕЧТАТА В ЖИВОТА ИМ Е ДА СИ НАПРАВЯТ СЕЛФИ ПРЕД БЪКИНГАМСКИЯ ДВОРЕЦ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове