7 Декември, 2017 08:10 8 986 28

КАТ показа как се ловят джигити

  • kat-
  • кат-
  • полиция-
  • джигити-
  • нарушения

Автомобилите ще бъдат оборудвани и с камери, които да заснемат нарушение на скоростните режими

КАТ показа как се ловят джигити - 1
Снимката е илюстративна

На специална демонстрация в Ловеч бяха представени най-новите технически средства, с които разполага „Пътна полиция“. Инспектор Илия Георгиев – служител на отдел „Пътна полиция“ към ГД „Национална полиция“ обясни, че системата е създадена, за да може да се направи обща база данни, с която да разполагат службите, които имат интерес.

В полицейските автомобили има оборудвани видеокамери, които заснемат действията на служителите и проверките, които извършват. Според инспектор Георгиев основното им предназначение не е само антикорупционно, а и доказателство за извършената проверка. До камерите има разположени микрофони, които записват и звук, а в задната част на колата има трета камера, която има за цел да заснеме какво се случва зад автомобила.

„Камерите са достатъчно модерни и имат възможност да заснемат и в тъмната част на денонощието“, посочи инспектор Георгиев. По думите му целият автомобил и цялата система е оборудвана с хард диск, който след приключване на смяната се предоставя за източване на информацията.

Автомобилите ще бъдат оборудвани и с камери, които да заснемат нарушение на скоростните режими. Те са оборудвани с няколко акумулаторни батерии и са способни да захранят всички устройства.

Разпределят се специални лещи и лупи, които се монтират на самата камера и позволяват установяване на нарушение на скоростта и през нощта, отбелязва агенция „Фокус“. Мобилни принтери пък ще позволяват след въвеждане на проверка и съставяне на документа за констатирано нарушение – акт или фиш, да бъде отпечатан и даден на водача. По същия начин ще се процедира и с електронните фишове, които трябва да бъдат връчени както на водачите, така и на пътниците. По думите на инспектор Георгиев се очаква в най-скоро време пътните полицаи да получат устройствата и да започнат работа с тях.

„28 на първо време ще са новите радари и след това предстои да бъдат закупени и още. Прави се всичко възможно да не се получава така, че да има места, където да няма такива радари“, каза още Илия Георгиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 München

    104 10 Отговор
    Замислете се, че ОГРАНИЧЕНИЕТО НА СКОРОСТТА е причина за голяма част от катастрофите. Ако има някой, който да анализира правилно ситуациите, ще се убеди, че съм прав. Има места, където е е необходимо такова ограничение, но има и такива, които позволяват скорост 3 пъти над ограничена. И там се слагат "капаните", за да може да се пълни хазната! Ето за това се слагат тези камери и оборудване, не че ги интересува животът на хората!

    Коментиран от #13, #18

  • 2 Г.З.

    69 6 Отговор
    КАТ да не показват как се ловят джигити,а да ги лови.
  • 3 Будалата

    72 6 Отговор
    Само им разгледайте лицата. Гледат като индианци пишеща машина. Дърти и пренаситени от рушвети. Трябва им една проверка за имотно състояние както и на митничарите.
  • 4 бббббб

    31 5 Отговор
    А,защо не са им купили ленти със шипове ?!?!?Вместо да преследват и да рискуват своя живот и живота на околните пешеходци и водачи.Защото няма далавера .Купуваш едни шипове и приключваш.А,така обществена поръчка за подръжка на уредите и софтуера.Постоянна далавера за фирмите близки до някой министър.

    Коментиран от #6, #10

  • 5 Guest10

    20 8 Отговор
    Ограничението за скоростта е главната причината за авариите на пътя.
  • 6 шипа

    10 7 Отговор

    До коментар #4 от "бббббб":

    Е нали трябва да минат пред нарушителя с лентата с шипове. Как ще стане? Или трябва да са 2 екипе и да се знае точно от къде ще мине и да се спре или ограничи цялото движение. А случайно да знаеш, че тези ленти не се ползват в градски условия, защото се губи контрол над превозното средство и могат да пострадат много хора. Не е лошо да намалиш малко филмите и да вземеш да се интересуваш от нещата в живота. Животът не е кино.

    Коментиран от #12

  • 7 хари

    29 3 Отговор
    Само за тия умници тоест тъпанари с 5 клас , които споделят българската максима , че който не става за нищо става полицай ми е много интересно , как с тяхната полуграмотност ще се справят с новата техника и как ще спят на работа и ще крадат и протестират.Мърляви , неугледни , неподстригани , разкопчани с надмормено тегло разкопчани срам и позор.Задължителна физическа годност на 1 година с тежки нормативи и тогава претенции за облаги заплати и пенсиониране.

    Коментиран от #25

  • 8 onq s konq

    6 4 Отговор
    Мен тези нови технологии ме притесняват ваопще беенвето е толкова икономично че ми остават пари за глобите,всичко е точно.
  • 9 Слав

    8 4 Отговор
    КАТ Е БИЗНЕС и за да се спре войната по пътя трябва да се взимат ТОЧКИ ОТ КНИЖКАТА а не само парична глоба защото има много заможни хора за който парите не са проблем да карат с 200 на магистралата.
  • 10 Morgoth

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "бббббб":

    Много филми гледаш
  • 11 гоуст

    14 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: КАТ показа как се ловят джигити -Досега през годините само по демонстрации и учения показват как се ловят джигити,иначе на улицата показват как се чоплят семки,и как се правиш че не виждаш!
  • 12 бббббб

    3 8 Отговор

    До коментар #6 от "шипа":

    Ехооо недей философства.Работил съм 15год. в свера сигурност ,антитероризъм и обществена безопастност по линия НАТО. Няма да ми стигне времето да ти обясня как стават нещата в градска среда.Интелекта който имаш те ограничава в това. Да не говорим ,че някои хора от консултанска дейност станаха милиардери.От време на време е хубаво да гледаш и National Geographic .Дават понякога интересни неща в тази връзка.

    Коментиран от #22, #23

  • 13 robin

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "München":

    Много им дреме на тях и за катастрофите и за причините.Основната цел е да се (пре)напълни хазната!
  • 14 Чавдар войвода

    14 0 Отговор
    И да започнат да спират ненормалните румънци и турски тираджии.
  • 15 Оня

    6 0 Отговор
    Трябва камери на тапаците от народното събрание. Там са най големите далавери !!! Какво толкова за 20-30лв. че взел един полицай,в Румъния не взимат ли? Ония 240 калпака / хрантутника милиони рушвети вземат
  • 16 The TRAPPER

    6 1 Отговор
    Аз като си карам с 300 , не ме лови нищо. Да направят глобите като в Норвегия- според доходите. Но на депутатите не им изнася , защото те взимат най- тлъсти заплати.
  • 17 МОКРИЯ

    9 0 Отговор
    А ще заснемат ли камерите им, как се правят на ударени, когато край тях профучават чужденци, а те си държат фуражките , за да не им ги отвеят ?
  • 18 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "München":

    Основната причина за ограниченията на един пътен възел или участък не е дали позволява висока скорост или не, а какви предпоставки има за ПТП. Хората мислят за твоята безопасност, а не ти какви шофиьорски умения имаш.

    Коментиран от #21

  • 19 Геогри георгиев от врачеш .

    3 0 Отговор
    Имали по големи некадърници от герп. И бсп . това са. От 1 котило нанечено бкп. Другарю БОРИСОВ. ИНВАЛИД СЪМ 1 ГРУПА И СЕСТРАМИ МЕ ЗАКАРА НА ЛЕКЪР. СПРЯХМЕ НА 1 МЯСТО. СЕСТРА МИ МЕ ОСТАВИ НА ЛЕКЪР. А ТЯ ИЗЛЯЗЛА НА ВЪН .ВЪНКА ВАШИТЕ ПИСЛУШНИ ЧЕНГЕТА. КОИТО ОСВЕН ДАВИ ОХРАНЯВАТ И ДА ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ ДРУГО НЕЗНАЯТ .ВЗЕЛИ И ТАЛОНЧЕТО ЗА ИНВАЛИД. НА МОЕ ИМЕ. ЗАТОВА ЧЕ НЕСЪМ. БИЛ ВЪТРЕ ..А МОЖЕЛИ ЧОВЕК БОЛЕН КОГАТО Е НАЛЕКЪР. ДА СТОИ В АВТОМОБИЛА. ДА ЖИВЕ Е ПРЕЗИДЕНТА. РАДЕВ .ПО ГОЛЯМ. ПРЕЗИДЕНТ. БЪЛГАРИЯ. Е НЯМАЛА. ДО СЕГА. А МОЖЕ И ДАНЯМА.
  • 20 Геогри георгиев от врачеш .

    0 0 Отговор
    Имали по голями джигити от тъпите полицаи .каде трябва да стои инвалид с картонче. Паркиран с джипа си или докаран да пие 1 кафе с приятели . в джипа .защото ми пребраха талончито и искаха да пишели .
  • 21 бгрффгд

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Ама верно имало глупави хора :)
  • 22 ттков

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "бббббб":

    Вземи намали филмите и смени дилъра, че много си се увредил моето момче! Гледам си почнал и да фантазираш за разни служби в които си работил. Не е добре тази работа да знаеш. Ходи се лекувай и филмите спри!
  • 23 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "бббббб":

    Щом такива хора работят в сВерата на сигурността и нато да пази господ....
  • 24 гларус

    2 0 Отговор
    Причината не е скороста а неопитноста . Това не могат да разберат или искат да ни садират кожите по пътищата с глоби .Погледнете как се взимат книжки . Направо за нула време .Погледнете паркингите как са паркирали ,,женската,, /с преден и на една страна даже /хора с джипове , БМВ-та Мерцедеси и разни други сандъци . Пълни сме с пишман водачи. Да не говорим за агресията на пътя ,наркоманията и пияните . Това не се глобява ...Защо ???По лесно е трак превишение с 10-20 км и глоба направо от храстите

    Коментиран от #26

  • 25 Патриот

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "хари":

    Ти може да искаш и английски и турски перфектно владеене, ама за 600лв начална заплата се благодарете, че изобщо някой върши тая работа.

    Коментиран от #27

  • 26 МАК

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "гларус":

    Да със наглостта от храстите пак се започна и си правят неправомерно НА 10 м от главния път без видимост контролиране на скоростта нямат право да го правят длъжни са да стоят на пътя или в отбивка в зависимостот посоката на движение.Абсолютни престъпни ...
  • 27 хари

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Патриот":

    Нищо не искам те на хора не приличат какви униформени и военни са като исипани клошари виснали и изпаднали като не са доволни да не работят полицаи да отиват на гурбет и аз давам частни уроци и не ходя в държавното училище за 600 лв , но не съм помияр и не крада и не съм прост и една молба да не мога да напиша и имам две висши и си работя за 2000 - 2500 лв . по 8-9 часа в къщи.That's our life.
  • 28 непросветен

    0 0 Отговор
    А как точно ще се установява дали пътнииците имат актове и фишове за връчване. Не е ли това нарушаване правото за свободно предвижване. Или както аз го разбирам връщаме КПП-тата от 90-те години и всички пътуващи в ППС се проверяват и надлежно записват. Това ли е ЕВРОПА за която всички говорят.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове