532 2

Премиерът вечеря със Западните Балкани

Подкрепяме Албания за ЕС

Стефанаки Йоанис

Министър-председателят Бойко Борисов прие на официална вечеря в резиденция „Лозенец“ косовския президент Хашим Тачи, президента на Черна Гора Филип Вуканович, министър-председателите на Албания Еди Рама и на Сърбия Ана Бърнабич, заместник министър-председателя на Република Македония Кочо Ангушев, заместник министър-председателя и министър на външната търговия и икономически отношения на Босна и Херцеговина Мирко Шарович, както и главния изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева. Това съобщиха от правителствената инормационна служба.

Днес българският премиер ще открие форум, който поставя началото на инициатива в подкрепа на регионалната интеграция на Западните Балкани. Във фокуса на дебатите между лидерите на Западните Балкани ще бъдат възможностите за засилване на европейската интеграция в региона и реализацията на общи инфраструктурни проекти, какъвто е един от приоритетите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

България ще подкрепи усилията на Албания за присъединяване към ЕС по време на своето Европредседателство. Това заяви премиерът Бойко Борисов на албански си колега Еди Рама по време на работна среща.

Тя се проведе ден преди конференцията, организирана от българското правителство и Световната банка в подкрепа на евроатлантическата интеграция и инфраструктурната свързаност на страните от Западните Балкани, съобщиха от Министерския съвет.

Борисов и Рама обсъдиха развитието на двустранните отношения, като подчертаха отличния им характер на политическо ниво. Същевременно има потенциал за задълбочаване на търговско-икономическите контакти между България и Албания.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • йвгймгймгймгюзщйцщйцжйзг
  Отговор
  1 10:13  07.12.17
  ЕЙ ТАЯ ЖЕЛЕЗНИЦА ОТ БАЗАТА БОНСДЕЙЛ КОСОВО ДО БУРГАС ...ЗА БЪРЗ ПРЕНОС НА ОРЪЖИЕ НА USA СРЕЩУ РУСИЯ И НАЙ ВЕЧЕ КРИМ ....НЕ ДАВА СЪН НА НАШИЯ ПАТЛАДЖАН СЪС САБЯ. ....ОТ USA СА МУ КАЗАЛИ КО ДА ПРАЙ. ....ИНАЧЕ МУ КОНФИСКУВАТ ПАРИТЕ В ОАЕ И КАЙМАНОВИТЕ .....ОСТРОВИ. ...И НА ВЛАСТ ИДВА ..ЦЕЦО ЦИОНИСТА....
 • Българин
  Отговор
  2 12:08  07.12.17
  съюзници може да са ни македония, албания и косово, на сръбин вера немам.

Напиши коментар:


Публикувай