622 2

Владимир Тодоров: Опасни са пияните шофьори

Казус със свалянето на регистрационните табели

Стефанаки Йоанис

След като приеха драконовски мерки за неизрядните шофьори в Закона за движение по пътищата, сега депутатите обмислят да отменят част от тях.

И по специално – разпоредбата за сваляне на регистрационните табели на автомобилите на шофьорите с изтекла книжка. Темата нашумя, след като миналата седмица икономистът Владимир Каролев се оказа с нередовен документ и полицаи свалиха табелите му, а той повдигна въпроса дали подобна мярка е адекватна.

С коментар в еМисия България гостува експертът Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите при катастрофи. „Не може да приравняваме хора, които карат пияни, дрогирани или въобще не са имали книжки, с хора в едно административно нарушение, каквото е изтичането на валидността на книжка“, категоричен е Тодоров.

Тези неща не са неравностойни, затова трябва да има законова промяна, допълни той. И още – забраняват шофирането на диабетици, които не контролират състоянието си и не провеждат редовни медицински прегледи.

Няма да бъдат издавани и подновявани шофьорски книжки и на хората със сърдечно-съдови заболявания, които също не полагат грижа за здравето си и не посещават редовно лекар.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • The TRAPPER
  Отговор
  1 13:00  07.12.17
  Стига бе ! Аз ако не тресна половин Джони не сядам зад волана , нито се качвам на комшийката.

  Коментиран от #2

 • smeh
  Отговор
  2 23:13  08.12.17

  До коментар #1 от "The TRAPPER":

  Само толкова ли? Аз докато мога да стоя изправен не се качвам...

Напиши коментар:


Публикувай