1 287 6

Борисов: На Балканите сме като пръстите на ръцете

Всеки пръст ни е важен, няма значение кой колко е голям, всички сме едно, подчерта премиерът

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

"На Балканите всички трябва да бъдем като пръстите на ръцете. Това е тайната на успеха, сподели министър-председателят Бойко Борисов на форум, който поставя началото на инициатива в подкрепа на регионалната интеграция на Западните Балкани.

"Всеки пръст ни е важен, няма значение кой колко е голям. Историята си е история, има кой да я коментира. Всичко лошо в България се случи по времето на бивша Югославия. Имаме рядък шанс. ЕС ще ни разбере, ЕК също, ако ние самите сме единни и дадем шанс да ни разбират. Европа си има достатъчно проблеми с Брекзит и вътре в съюза, за да си генерира още един проблем. Трябва да идем при тях с инфраструктура и от опит знам – дигиталната инфраструктура“, подчерта Борисов.

"Дори терминът Западни Балкани на мен не ми харесва, има едни Балкани. Нито без нашите приятели от Гърция, нито без Румъния, нито без България, които вече сме в ЕС. Разбира се – Словения, Хърватия. Всички сме едно, каза още Борисов.

Снимка: БТА

"Не може да имаме роуминг с Македония 20-30 лева за минута разговор. Това е абсурд. Всичко това трябва да го изградим сега – комисията, комисарите, Световната банка. Искам през медиите да се обърна от хората към региона – политически вече сме се научили уроците. Знаем, че това е пътят“, заяви още Борисов.

"Сега хората искат да видят втори етап – след като сте си научили урока, какво имаме ние като полза? Затова Световната банка, Европейската банка за възстановяване и развитие, Европейската инвестиционна банка, ни дават днес инструмент, както казва Томислав Дончев – хибриден. Една част от европейски фондове, една част от вътрешните бюджети, една част от заемни пари, които ще ни осигурят банките. Те ще ни осигурят и експертиза“, допълни още той.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • цгйцгйцгйцгйцгйкцйццйгй
  Отговор
  1 12:19  07.12.17
  РЪКАТА .....С ПЕТ ПРЪСТА ....КОЯТО ....ДЪРЖИ .....СТАРИТЕ УВИСНАЛИ ...ДИСАГИ..... НА ДОНАЛД ТРЪМП....
 • БЮРМ
  Отговор
  2 12:27  07.12.17
  Дигиталният балкански миротворец реши всички проблеми у нас и вече реди кашите в другите евроколонии...
 • Кръстопът
  Отговор
  3 12:52  07.12.17
  Това е ужасно! Колониите се обединяват и един ден ще покажат среден на енергийния монополист в чиято "сфера на влияние" и васалитет попадахме...
 • Г.З.
  Отговор
  4 12:56  07.12.17
  То е ясно че сме като пръстите на една ръка,но от Ньойския договор насам получаваме само средния.Време е да свием тези пръсти в юмрук и да ударим здраво по масата.
 • Канго и Леш
  Отговор
  5 13:25  07.12.17
  А толкова труд положихаа северо-азиатците да ни разделят, пренапишат историите, скарат и контролират няколко мрачни петилетки. Все по-често ще отеква звучен ШАМАР с всяка нова членка на ЕС и НАТО.
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  6 00:45  08.12.17
  БРАВО БОЙКО ХАРЕСВА МИ ТОВА КОЕТО ПРАВИШ

Напиши коментар:


Публикувай