1 770 5

ДПС спаси ГЕРБ от вот на недоверие

Мустафа Карадайъ бил извън София, Корнелия Нинова няма с кого да преговаря

Венцислав Михайлов

БСП отлага събарянето на кабинета Борисов 3 за догодина. Преговорите с ДПС се закучиха, съобщи News.bg.

Социалистите напирали за вота, но лидерът Корнелия Нинова обяснила, че тази акция на червените се отлагала за 2018 г. Оправданието за пред вътрешните опоненти била отсъствието на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ.

Партията му активно участва в преговорите за свалянето на третото управление на Борисов. Хората на Карадайъ не искали да водят разговори със социалистите, без да съгласуват тезите си с лидера, който обаче не е в София.

Социалистите били притеснени, че разговорите за вота се бавят прекалено много.

Крайният срок за окончателно стиковане на темата и аргументите е утре. Мустафа Карадайъ обаче се връща в края на седмицата и ДПС няма да преговарят с левицата дотогава. Така шумно прокламираният вот на недоверие остава за догодина.

Вътрешната опозиция в БСП обаче е крайно недоволна, че няма да се осъществи най-силното политическо оръжие за партия, която не е на власт, и иска да събори политическият си опонент.

Партийното ръководство на Позитано 20 успокоявало, че вот ще има. Опозицията на лидера Корнелия Нинова обаче контраатакува с аргумента, че темата се проточва във времето, а по време на европредседателството вот на недоверие бил крайно неуместен.

България


Още по темата

 • БСП ще внася вота на недоверие без ДПС

  БСП ще внася вота на недоверие без ДПС

  Парламентарната група на БСП ще внесе вота на недоверие към кабинета на 17 януари без ДПС. Това обяви в кулоарите на Народното събрание Корнелия ...
  11.01.2018
  779
  8

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • глйлгюлгйлгйлгйлгйлгйлг
  Отговор
  1 16:54  07.12.17
  НА ТУРЧИН И МАРСИАНЕЦ....НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЕРВА. ...ПЪРВИ И ОСНОВЕН ...ЗАКОН НА РОБОТИКАТА. ..../ ЛАО ДЗЪ /
 • На всеки километър
  Отговор
  2 17:01  07.12.17
  Много огладняха сребролюбците от ,,Позитано 20"Готови са на сделка и с Оху-Боху.А иначе те с дявола имат вечен договор, още от събора на връх Бузлуджа...То и заради това обичат червеното,за да им напомня за пъкала и вечният огън....
 • Реалист
  Отговор
  3 17:02  07.12.17
  Никой не иска да говори с мазното курни!
 • гост
  Отговор
  4 00:11  08.12.17
  Това са евтини циркове за пред народа . Всички там са една ДС- БКП мафия . Крадат и съсипват безнаказано вече 28 години и нямат намерение да спрат докато не остане и един българин по тая древна тракийска земя .
 • НЕЙЧО
  Отговор
  5 11:58  08.12.17
  Да си говори сама,тя това го прави ежедневно без да се съобразява с никой-сега ДПС й пречи да свали правителството,мухахаха

Напиши коментар:


Публикувай