872 2

Подробности за изоставеното бебе в Перник

Родителите са от ромски произход и се издирват

Стефанаки Йоанис

Сигнал за изоставено бебе в Перник вдигна на крак институциите. В 13 часа в полицията в четвъртък е подадена информация, че в училище "Свети Иван Рилски" има изоставено дете. След проверка на криминалисти се оказа, че бащата е дал 8-месечното момиченце на своята бивша жена, която е учителка по музика в училището. Тя не е майка на детето.

Родителите, които са от ромски произход, все още се издирват. Сигналът за изоставеното дете е подадено от директора на училището, след като е било установено, че детето е изоставено. Криминалисти са се заели със случая, но се е оказало, че родителите на детето са го оставили на грижите на бившата съпруга на бащата, която е учителка.

Тъй като имала часове, се наложило да остави детето на грижите на друга учителка, обясни в сутрешния блок на БНТ директорът на пернишкото ОУ "Св. Иван Рилски" Бойко Свиленов. Към 12 часа моите служители докладваха, че има изоставено дете в подготвителната група. Учителката е замествала в природо-математгичеката гимназия и се оправдала, че има първи час и оставила детето, каза Свиленов.

Той допълни, че е заподозрял, че има нещо нередно и сигнализирал органите на реда, които са се отзовали бързо. Според него детето е престояло в училището не повече от десет минути. В училището има видеонаблюдение. Охраната е пуснала учителката с бебето и охраната не може да я спре, заяви Бойко Свиленов. Директорът на училището допълни, че е разговарял лично с въпросната учителка и тя обяснила, че тя решила, че е добре да остави повереното дете и да си вземе часа: "Според писанията през нощта излиза, че това е детето на бившия съпруг, който го е оставил при нея".

Свиленов заяви, че ще се вземат необходимите мерки, но ще се всеки случай ще се разглежда по отделно. Детето е в добро състояние и се намира в многопрофилната болница в Перник. От полицията отказаха да застанат пред камерата, но заявиха пред БНТ, че родителите на детето нямат регистрация в Перник и живеели тук и не работели. Те са от ромски произход и се издирват. Не се знае какво ще се случи с детето и дали ще им бъде върнато, ако те въобще го потърсят.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • OPEL OPC
  Отговор
  1 09:54  08.12.17
  Е то е ясно че са м....ле
 • Дашшшш
  Отговор
  2 10:16  08.12.17
  Това си е за затвор ама политиците са прости маймуни децата им ще лижат топки зад граница и винаги ще са втора ръка алчни мизерници

Напиши коментар:


Публикувай