890 0

Зеле по асфалта в Дружба

Район „Искър“ не е издавал разрешения за продажба на зеленчуци

Стефанаки Йоанис

Столичният булевард "Амстердам" от години е "приватизиран" от търговците на зеленчуковата борса в Дружба, алармира организацията "Спаси София".

Всяка сутрин булевардът е практически непроходим от хаотично паркирали автомобили или влизащи и излизащи от всички входове на зеленчуковата борса такива. Тротоарите са напълно неизползваеми, често се паркира върху пешеходните пътеки или на спирките, а тролейбусите, чието депо също се намира там, се бавят в транспортния хаос, допълват от организацията.

"Спаси София" настоява Столичната община, Район Искър и собствениците на борсата незабавно да намерят съответните решения на проблемите, за да гарантират нормална проходимост на булеварда и спазването на поне елементарна градска хигиена.

Кметът е възложил и поставяне на антипаркинг елементи за недопускане на навлизане на автомобили на тротоара и на тревните площи.

Район „Искър“ не е издавал разрешения за продажба на зеленчуци на ул. „Амстердам“ в зоната пред тържището. За последните два месеца са извършвани многократно проверки съвместно с органите на Столичния инспекторат, 8-о районно управление на СДВР, НАП и Областна дирекция по безопасност на храните – София и Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Издадени са 20 акта за административни нарушения, 10 фиша за глоби и 44 констативни протокола с предписания и един акт за неизпълнение на полицейско разпореждане и оказване на съпротива, за което има и задържано лице.

Извън тези проверки ЦГМ и Пътна полиция са извършвали проверки и са репатрирали неправомерно паркирали автомобили.

България


Напиши коментар:


Публикувай