862 2

Хванаха нападналите столична гимназия

Директорът решава каква ще е охраната на училището

Мария Атанасова

Столичните криминалисти са задържали двете маскирани момчета, които с бухалки и метални прътове нахлуха в Професионалната гимназия по електротехника в София вчера.

Те са на по 18 години, единият е от тях криминално проявен - за хулиганство. Тренирали са бокс.

"На базата на делегираните отчети директорът решава каква ще е охраната на училището", каза Камен Радев, старши експерт в РУО-София пред Нова телевизия.

Той съобщи, че училището е одобрено за закупуването на турникет система, която възпрепятства свободното влизане на външни хора.

"Въпрос на време е тя да бъде поставена", добави Радев.

Една от версиите, по които работи полицията, е конфликт заради момиче.

"Едва ли охранител може да спре млади момчета с палки. Ние не можем да спрем децата на входа, но можем да предпазим тези, които са вътре", каза психологът Младен Владимиров.

"Представете си, ако този проблем се беше случил извън училището. Най-вероятно боят щеше да бъде много по-тежък, а можеше да има и други пострадали", добави той.

В училището предстоят родителски срещи, на които ще се говори за агресията сред децата и как могат да помогнат родителите.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Макаренко
  Отговор
  1 11:24  08.12.17
  Охааа те били пълнолетни,малейййй
 • Гост
  Отговор
  2 12:46  08.12.17
  Така ще става като нищо не им се случва на тези момци. Я го вкарай в ареста да му боксират кратуната като боксова круша ,после два месеца в кариерата да се потруди за физерятка. И след това му забраняваш да напуска страната и го опъваш да чисти боклуците по магистралата за шест месеца. Та да видим дали ще се прави на бабаит след това. Те ако са го намерили този ,който са търсили щеше да говорим за убито момче от двама олигуфрени. Затова трябва сериозни мерки и наказания.Стига със статистика.

Напиши коментар:


Публикувай