Last news in Fakti

8 Декември, 2017 10:42 17 159 87

Северозападът обмислял да мине към Румъния

  • северозападна българия-
  • българия-
  • румъния

Дори и малцинствата се изнесли от региона

Зевзеци от Северозапада измислиха топновина, която усърдно се върти в социалните мрежи. Според няколко сайта, в Северозападна България се инициират инициативни комитети за отделяне на областите Видин, Враца, Монтана, Козлодуй и Лом в обособена юрисдикция в полза на Румъния.

„Тук за нас в България никой не мисли и вече е време да се отделим към Румъния, там минималната заплата от януари става 400 евро, а нормалната заплата ще е поне 800 евро, за какво да плащаме данъци на България, когато тук с нас се подиграват с по 200 евро заплати и 100 евро пенсии, предпочитаме да сме граждани на Румъния”, това се обяснявало на тайни събрания в Северозапада.

Идеята набирала страшна скорост и хората били готови да направят революционната крачка. „Това тук не е живот, лъжат ни вече почти 30 години, че ще правят нещо и в същият момент всичко фалира и хората бягат в чужбина, припомня сайтът „Конкурент“.

Докато от другата страна на границата преди всичко се мисли за хората и после за политиката. Потърсихме виден общественик от региона да коментира темата, но той ни отказа с мотива, че все още нищо не е решено, но това положение на Северозапада повече не може да остане така”, коментирали бедняци от Северозапад. Според написаното, месни хора вече всяка сутрин пресичали моста, за да работят в Румъния, защото там получавали поне 1 000 лева месечно.

„Тук всичко е на фирмите на политиците и е парадокс, че в нашия регион вече и малцинства нямаме и те избягаха, което е показателно, че каквото имаше да се краде се открадна вече и сега остана само да се изнесем и ние”, категорични са бедняци, готови да се включат в референдума.

„Този път няма какво да ни спре, ако хората го решат, ще го направим и ще се отделим териториално към Румъния”, пише в топновината, която нямаше да изглежда като шега, ако не беше истина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 edin

    237 23 Отговор
    Зевзеци, зевзеци, ама кмета на София, брата на Ердоган, Властелина на Балканите, господин БОКО Тиквов или простичко Бойко Борисов - изобщо не смята, че други градове, освен София съществуват в България!

    Коментиран от #13, #18, #43

  • 2 Абе ало

    81 57 Отговор
    То това да не е концерт по желание...м....лите да се изнасят, те са паразитен организъм, живеещ върху гърба на БЪЛГАРИТЕ!

    Коментиран от #67

  • 3 ТТК

    164 21 Отговор
    И в Русе ще инициираме потделяне. че вече се нетрае другарите от ГЕРБ го обърнаха на феодализъм
  • 4 Гост 1

    96 12 Отговор
    Референдум ... При тези условия няма нужда да бъдат част от България.
  • 5 Гост

    91 13 Отговор
    Според мен идеята е съвсем резонна и трябва да се разглежда на дневен план и вдруги области . В търсене на спасение, който можа емигрира. Хората, които са останали по тези територии търсят друга форма на спасение за себе си и децата си. Съвсем резонно е преди окончателния разпад на Територията, определени области да търсят опити за собственото си спасяване, под формата на чужди инвестиции от чужди държави. За целта обаче трябва да се отскубнат от изпиващата им кръвта мафия на т. нар "държава". Може би е малко пресилено преминаването към друга държава, но пълна автономия и независимост от централната власт е донякъде решение.
  • 6 пешо

    18 26 Отговор
    Йоаникис занимавай се със егейските острови че ги вземаха турците !
    А тия какво ще правят не е гръцка работа !
    Ще отидат на гурбет в Румъния .Но това не твоя работа.
  • 7 CrossFire

    63 133 Отговор
    Искате високи пенсии, но деца не щете да правите. Искате високи заплати, но не щете да си повишите квалификацията или да учите. Искате блакинки от държавата, но по-високи данъци не щете да плащате. Искате да ви е хубаво, а половината се изнесохте още през 90-те. Най-добри сте в мрънкането. Ако то се заплащаше щяхте да сте царе.

    Коментиран от #12, #25, #87

  • 8 ВАЙ ЗАВАЛА

    64 3 Отговор
    Я да видим кой ще познае от първия път
    От Югоизточна какво ще поискат????????
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Михайлов град

    13 63 Отговор
    Да минават веднага,да ги заменим за южна Добруджа тези полу ора!

    Коментиран от #78

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гост

    166 13 Отговор

    До коментар #7 от "CrossFire":

    А ти колко деца направи и отгледа? Как се гледа тъй дете в България с триста и кусур лева майчинство. Цял живот плащам осигуровки на мафията и накрая водя детето на лекар да ми кажат, че са свършили направленията. А в спешното ме карат да платя 30 лева. В коя детска градина да ги запиша, за да ходя на работа? В кое училище да учат без да ги пребиват, да им продават дрога и да получат поне елементарно образование от това да цъкат на телефона и да сричат чалга текствое. Да не говорим за институционалната мафия, която взима деца от бедни родители и ги продава като картофи на заможни хора без деца. С какво да защитим себе си и децата си, като съдебните решения са само лист хартия и като подадеш сигнал в полицията, я за насилие, я за кражба ако не те искарат теб виновен, то поне ще ти се смеят. Айде събирай си държавата на пет морета и ходи да пишеш във фейсбук против циганите и патоси за Ботев и Левски.

    Коментиран от #23

  • 13 бесният язовец на оня с коня

    72 4 Отговор

    До коментар #1 от "edin":

    Накрая няма да има пред кого да се перчи и да "решава проблеми"! Точно до там ни докараха нискоинтелигентните и немислещи избиратели на още немислещите и крадливи управници- да искаме да се отцепим. Давайте! Мене не ми пука за територията на България! Където и да сме, в европейска държава ли сме, все ще сме по-добре, отколкото в България. И не, не съм продажник, продажници са политиците, които си избрахте- те продадоха
    и разграбиха страната.
  • 14 Видин

    50 5 Отговор
    Много бих искал редактора да отговори от къде е тази информация защото аз съм от Видин и за първи път чувам такова нещо.

    Коментиран от #40

  • 15 ники

    59 9 Отговор
    Ние от Варна също искаме в Румъния. Вече не се издържа.
  • 16 хомобандит

    56 15 Отговор
    Вчера излезе иследване че прага на бедност е 350 лева?????
    Каво мрънкате вие от севера, при Боко Тиквата е така : с 360 лева на месец се живее спокойно и в никакъв случай не сте бедни. Да живее ГЕРБ.
  • 17 Бай Киро

    36 3 Отговор
    Егати клюкарския сайт и ако не знаете Лом и Козлодуй не са области а общини.
  • 18 В София са Бояна и Банкя

    39 5 Отговор

    До коментар #1 от "edin":

    София се състои само от Бояна и Банкя за него. Той живее в един друг свят, където всички взимаме по 10 минимални заплати, няма нужда от образование и наука, здрави сме по принцип и дори не кашляме, последния милиционер чете Тютчев и е една красота. Остава да присъедим Турция и западните балкани и всичко е на шест
  • 19 Японеца

    23 52 Отговор
    Северозападнала България гласуват само и единствено за бсп!
    Комуниста няма род и родина, той е интернационалист-бригадир.
    Даже има един бригадир му е името.
  • 20 Я изкарай Гано

    37 6 Отговор
    Стане ли, на момента заменям двуетажна къща в "елитна" област, "полуелитен" квартал в Горна Оряховица (45% шведи), за малка къщурка/покрив в Севверозапада. Сериозен съм! Нямате си на представа колко от жителите на не-северозапада ще ви последват! Едно переспективно начинание да прочета в този интернет-българския. Дори да е шега, дано да са останали будители в този регион. Сполай Ви!
  • 21 гост

    20 25 Отговор
    Е не е ли по-добре да сте гастарбейтери и да се прибирате от петък до неделя при семействата си, да си осигурявате доход от 1000лв в регион където повечето взимат по 400лв? Същото става и около нашите големи градове. Например семейството живее в Чирпан, а бащата работи в Пловдив от понеделник до петък, прибира се в петък и пътува обратно към Пловдив по магистралата. Плаща си и за легло в Пловдив, защото е по-евтино и не пътува всеки ден. Работи за 1200-1500лв, а в Чирпан колкото и да е добър няма да взима повече от 500лв. Та не е идеално, но е по-добре отколкото да седиш на 500лв и да се вайкаш какъв ти е живота вместо да си го вземеш в ръце, да дадеш жертва, но да постигнеш нещо по-добро, по-добре платено и по-смислено с труда си.
  • 22 МОКРИЯ

    47 11 Отговор
    Ще стане по-лесно, ако София си се обособи барабар с областта и вечно ухажвания Благоевград в някаква си там губерния, или държава Шопландия, да речем. Да си го държат Бойко и Фандъчката , да им вдигнат преживе паметници и да им се кланят по пет пъти на ден с мюезин ! Ще видите, че останалата България бързо ще тръпне , когато няма нуждата да хрантути половин милион калинки !!!
  • 23 CrossFire

    8 51 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Като разчиташ на детски кой ти е виновен? Като не искаш плащаш по-високи осигуровки (или второ осигуряване) кой ти е виновен? Ако детето ти се бие, взима дрога и е неграмотно кой ти е виновен? Че не сме цъфнали и вързали е повече от ясно, но най-лесно е друг да обвиняваш когато ти е трудно. Вземи, направи всичко необходимо и ако тогава не стават нещата има смисъл да обвиняваш други. Иначе за тия пари, които даваш ще получаваш толкоз. Добрите неща струват скъпо и не ги интересува колко изкарваш.

    Коментиран от #79

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Да,ама не!

    25 13 Отговор
    Ти имаш ли представа румънците ,какви долни мамалигари са? Докато си продавате гъза евтино и си продавате вота за едно кебапче , как да стане? Пожелавам с..рт за всеки родоотстъпник,като искаш работи в Европа,парите са добри и ще живееш добре,ама трябва и език да знаеш...не само текста на Шушана и шведски,нали? А румънците,ако мислите че са вързали , половината са се пръснали из Европа да работят "защото е супер в Румъния" , скоро и техния финансов балон ще се спука,вярвай ми,икономиката им прегрява не от вчера :) И това го казват румънци ,90% от тях , работещи навън...да не искат скоро те да стават част от Бг ;) Само гледай сеир!
  • 27 Стига лъжи че все пари няма

    33 6 Отговор
    Може и на майтап да се прави всичко.......но на политиците и по точно на властта трябва да им светне голяма.... повтарям голяма червена лампа.....В България данъците са еднакви за всички и аз напълно подкрепям идеята че София не е България. Не може всички благини да са само за софиянци.......Като е така да се отдели Софето като отделна държава и да си живуркат......

    Коментиран от #33, #71

  • 28 Да,ама не!

    35 11 Отговор
    Левски не е увиснал на въжето,за да се късат територии от България! Има идеали,които стоят над парите,над всичко! И един от тях е СВОБОДА! И аз бачкам като вол,не съм синче на мама и на тати и съм против подобни пед...стии , стискам зъби и не се оплаквам. А който има опит с румънски работодатели,знае че по-големи мърши от тях няма,задминават и гърците...румънец и грък ,ако може да те преебе,ще те преебе,дори да не те познава и да не му зависи нищо от теб. И не бързайте с минусите ,идете ,поработете,вижте как е...и после споделете опит и мнение

    Коментиран от #59

  • 29 Поправка

    15 6 Отговор
    Ами как няма да са ни неграмотни учениците? Вие вижте какви простотии се пишат тук от платени за целта хора, помислете за подбора на такива хора, пък тогава се чудете защо расте олигофренично поколение и държавата ни няма никакво бъдеще, освен на бананова република. Първо - това някакъв майтап на голо ли е или просто някой се опитва да разпали териториални проблеми в Бг? Второ - не съществува такова нещо като "области Козлодуй и Лом" и трето - На неграмотната карта - цвъкната като илюстрация са областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч???...
  • 30 камбур

    17 5 Отговор
    аз ще ви предложа нещо друго - дайте да ги пуснем тея, Русенци и тях, югоизтока да ходи към султаната, югозапада към гърчолята, па ние да се присъединим към Люксембург - там стандарта е най-висок, а и без това са малко народ.

    Коментиран от #42, #80

  • 31 някой

    16 12 Отговор
    За всички мераклии за румънско гражданство- поинтересувайте се колко са данъците и отчисленията в Румъния. И след като ги научите и разберете, дали още ще искате в румънско? Ние искаме бг данъци и осигуровки със румънски заплати и пенсии! Да ама не!
  • 32 гост

    22 5 Отговор
    "Михайлов град" е написал че иска да ги замени за южна Добруджа. Обаче в южна Доброджа отдавна има настроение за присъединяване към Румъния особено че някой от нас имат корени там. То и без това в България никой не се сеща за нас.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Танцуващия с чаршафи

    18 3 Отговор
    То Варна отдавна е отцепена от тая Герберска държава. Тука години наред нищо не вирее и ако има пари за малко асфалт Хидрофирмата го обира. Другото е трохи, моста е в дупки, улуците разкопани, а за водата да не говорим - не се пие !
  • 36 Танцуващия с чаршафи

    16 3 Отговор
    То Варна отдавна е отцепена от тая Герберска държава. Тука години наред нищо не вирее и ако има пари за малко асфалт Хидрофирмата го обира. Другото е трохи, моста е в дупки, улуците разкопани, а за водата да не говорим - не се пие !
  • 37 Врачанин

    14 7 Отговор
    Пълни глупости от където и да го гледаме!
    Е..ти новината смотана!
  • 38 Оги

    7 1 Отговор

    До коментар #33 от "petrova":

    Ти ли си "юрист"..ааа ти си...ти си..Защо си смени ника ???
  • 39 696969

    16 3 Отговор
    бокича обеща 1500 лв заплата...смех
  • 40 Селянин

    21 2 Отговор

    До коментар #14 от "Видин":

    Няма как да ти даде информация, защото няма такова нещо. Тази статия си е чисто проучване. Сигурен съм, в момента някой се усмихва доволно, четейки коментарите. Вместо да се очакват събития като през '89 и '97 или както при съседите ни, да излизат по Х- стотин хиляди на протести, се вижда че сме готови отново на разделение. ! И тази статия публикувана след изявлението на психопата, който искал преразглеждане на Лозанския договор! ...даже не знам как да го обясня. Е *аха ни м....та, а ние си стоим и това е...продължаваме да сме интернет герои и да се надяваме, един ден и ние да бръкнем в кацата...до там. Ако сте забравили уроците по история, припомням. Един от основните фактори да паднем под османско робство, е че сме били разделени. Историята се повтаря, не забравяйте...
  • 41 1111

    38 2 Отговор
    България има нужда за една седмица на власт да дойде Аугусто Пиночет. След това да започне на чисто новата политическа история на
    Р. България.
  • 42 МОКРИЯ

    16 2 Отговор

    До коментар #30 от "камбур":

    Камбур, точно пък работохолиците в Люксембург хич не са заплакали за тия половин милион столични "Калинки", които Боко научи да ги хрантути от държавната софра. То затова в Естония направиха електронното правителство за 50 млн.евро, а нашите калинки дадоха десет пъти по толкова и не се вижда кога ще се направи. Защото ще трябва да хартисат 2/3 от тях и да почнат да правят нещо полезно , а не по софийски "да продават пържен въздух" !!!
  • 43 Грую

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "edin":

    Не си прав. Според мен само за съществуването на резиденцията в Банкя го е еня и за премиерския мандат. Тайно се гласи за президентския стол ама засега се назландисва, защото е зает и то доста стабилно и няма как да стане.
  • 44 Шаран БГ

    20 2 Отговор
    Ашколсун ба, кьопоолар!! Северозападът - в Румъния: Югоизтокът - към Босфора: Югозападът - към Гърция.......Ами ние от Североизтокът към Украйна ли да ходим, или към Масква.
    Софийското шопско поле може да остане и анклав. но ние...?? Я са уточнете !!
    Прави са хората! Навсякъде глад и разруха, ама на чорбаджиите не им пука! Те са в софийското равно поле, наоколо все планини, как да видят какво става в страната, камо ли на север. И най-лошото е, че и не искат да виждат.
    Бай Дончо от АПИ тези дни ни баламосва, как щял да кръстоса цяла Северна България с автомагистрали на длъж и на шир.
    Важното е сега да се представим добре пред Европа- нали ще я председателствуваме! Управляващите трябва до всеки контейнер да сложат полицай - да варди сиромасите, които ровят за късче хляб!!
    И сега вече , ако се похвалят нашите управници, че имат държава в която дават 250-300 евро заплати и пенсии от 100 евро, ще бъде върхът на цинизма.
    Толкова ли пък са тъпи европейските управници, че само потупват бати Бойко по гърба, а баба Ангела даже и го цунка ????

    Коментиран от #60

  • 45 Пустиняк

    9 3 Отговор
    А един мармот завива шоколада в станиол...! Недейте бълвахте глупости, изклесяци, да ва не замуам с манарата!
  • 46 Ивайло Петров

    22 4 Отговор
    Идеята изобщо не не лоша,даже сега разбирам че та там заплатата ще стане 400 евра....и аз взех да се позамислям....Тука е долна,корумпирана и безпросперитетна тиня...,всеки си пише зад компа и това...,гърците като им вдигнат тока с 50 стинки се изсипва целия народ и стачкува,а тука си пишем зад мониторите и си траем.Ама така е имаме опит,300г византиийско и 500 турско..,няма друго какво да се очаква...,НЕ НАРОД А МЪРША!!!!

    Коментиран от #54

  • 47 Davidof

    21 3 Отговор
    Мафиотските структури, останали от старата "гвардия" на "социализъма" е*бaха мам*ата на цяла България, но най-вече на Северозапада, който се изнесе наполовината в чужбина. А имаше предприятия за чудо и приказ с над 1000 човека във всяко. Приватизацията на оня със сините венци - Костов /той каза скоро, че се гордеел с нея/ постави на колене десетки хиляди от региона на колене !! Така, че тези хора в момента са на прехрана не от държавата, а от близките им в чужбина !!
  • 48 ХАЙДЕ юруш

    15 3 Отговор
    Прощавайте усилено уча турския език, имам приятели и колеги. Румъският ми майчин или бащин все тая. Разбрах че тук няма живот , и всичко съвсем съзнателно е загубено безвъзвратно. Трябва да си улав да не забележиш, пенсии,200 лв. Здравеопазване ,0 . Плащаш и имаш. Заплати... Като у африка . Е и какво ще задържи тук младо семейством??? Някой да ми обясни че не сващам смисъла на живот тук .
  • 49 ОПАА

    13 1 Отговор
    Има едино единствено решение, всите да семприсъидиним към НОРВЕГИЯ . От раз всичко се решава, там е комунизъмът за мен . Там е социалната държава за мен .
  • 50 отличници

    17 2 Отговор
    Какво ревете , какво се оплаквате от Боко Тиквата бе , може да не вдига кой знае колко заплатите но за сметка на това какви огромни глоби ви извъртя ....пък и сме отличници в европейския съюз....не чухте ли от него че Румъния сме я надминали и внимавайте да не станем като Гърция пак по негови думи.... щото там е много лошо...на пенсионерите за коледа са им дали само 3000лв бонус .... а на нашите цели 40 лв....
  • 51 Различен

    20 1 Отговор
    Това по принцип си е глупост, но като се позамислиш, че Северозападна България е на първо място по бедност в Европа, на второ е Североизточна, след това един румънски регион и след това Северна централна България, то май тази глупост не е толкова голяма!
    Не да се цепи североизтока, а цяла Северна България, всичко над Стара Планина да се обособи в една самостоятелна държава!
    Не може за Южна България да се дават 20 пъти повече пари от тези за Севера! Не може София да се храни от цялата държава, а там едни тутманици да паразитират на гърба на цялата държава! И ако негово величество Б.Б. разреши да отпусне нЕкой лев, тогава да се прави нещо на север!
    Разделяме се по живо по здраво и заработените пари от севера си остават за нас! Правим Варна столица или Русе, а защо не Плевен, като по в центъра и за има няма 5 години, севера ще се промени тотално!
  • 52 не е майтап

    23 3 Отговор
    Засега е майтап,но ако Северна България се отдели в отделна държава ще е много по-добре ,отколкото да чака на подаяния от София.Атомната централа е на Север,Дунав е реката,а Северното Черноморие е не по-малко красиво от Южното.Столица е истинската българска столица Търновград ,а не шопското село,което при Освобождението е искало да премине в Сърбия.Да не говорим за житницата Добруджа и близостта на Европа.София е проклятието на България.При комунизма беше Правешкия хитрец,а сега е Банкянския лъжец и крадец.Майтап,майтап ,ама на гол гъз майтап не става.
  • 53 неутрален

    7 2 Отговор
    Да минват,до като е време.Само,че им трябва Пучдемон.Само с приказки не става!
  • 54 Я изкарай Гано

    3 0 Отговор

    До коментар #46 от "Ивайло Петров":

    Г-н Петров, отговора на риторичния си въпрос ще намерите в статия на гръцкият вестник "Симера". Потърсете в Гугъл "вестик Симера", прочетете статията и ЩЕ АХНЕТЕ!!! Истината 110% в очите! Не ми благодарете.
    б.а. Нека и други прочетат- разликата между нас и гърците, според самите тях.
  • 55 Гого

    9 0 Отговор
    Мизерията е гарантирана от Герб заплатите се увеличават символично напълно подкрепям хората цените се вдигат а заплатите не!
  • 56 анон

    4 2 Отговор
    чшшшшшшш, тя земята да не е тяхна. те да се изнасят, АЕЦ - а вече ги е научил на феодален порядък, няма да имат интеграционни проблеми
  • 57 Ха сега де

    5 2 Отговор
    И защо да не се присъединим към друга държава с още по-голяма минимална заплата и пенсия?! Какво ще кажете за ФРГ? Те и без това са федерация. Защо да не направим референдум за присъединяване към Великобритания? Аха. Тя ще излиза от ЕС. Голяма работа, тъкмо ще избягаме от бюрокрацията и комисарите. А какво му е лошото на Люксембург? Люксембургската МРЗ е най-висока в Европа...
  • 58 Радо

    7 7 Отговор
    Като гледам накъде отива полу-умрялата ни държавица, май най-добре да си бяхме останали под шапката на Османската империя - щеше да има ред, законите щяха да важат за всички, който е работлив/предприемчив и си плаща данъците щеше да просперира...нямаше да има убийства и грабежи по селата на стари хора - за това бъдете сигурни, и щяхме да си живеем още мнооого години рахат.

    Коментиран от #61

  • 59 ууууууу

    8 1 Отговор

    До коментар #28 от "Да,ама не!":

    Да,ама не (гост) - герберче, страх те е да не загубиш Боко мутрата? И ще изпуснеш далаверата, а гробаджийо?

    Коментиран от #73

  • 60 ооооо

    8 1 Отговор

    До коментар #44 от "Шаран БГ":

    НЕ СА ТЪПИ, ВСИЧКО ЗНАЯТ, НО ТАКА ИМ УЙДИСВА. ДА СМЕ ИМ РОБИ, ДА НИ ИЗПОЛЗВАТ ЕВТИНО ТРУДА И ДА НИ ПРОДАВАТ БОКЛУЦИТЕ, КОИТО ИЗХВЪРЛЯТ ОТ МАГАЗИНИТЕ И ПРЕДПРИЯТИЯТА СИ.
  • 61 въх

    4 3 Отговор

    До коментар #58 от "Радо":

    Хм, може и да се бъзикаш, но си е самата истина.
  • 62 Петър Панков

    11 1 Отговор
    Скоро и други региони ще напуснат България.А от Банкя ще закрие държавата.
  • 63 ДДД

    5 2 Отговор
    че на североизтока какво му има?
    да не сме гърбави
    и ние искаме да се махнем от тук по един
    или друг начин
  • 64 Колю

    5 3 Отговор
    Няма как да дадете територия на Румъния. Вие ако искате си вземате бохчата и отивате там да работите както отидоха много в другите държави. Хем до дома ще Ви е по близичко. През отпуската на една крачка. Е ,то там ако живеете тези 1000 за месец не знам за какво ще стигнат и какъв ще е смисъла ,но просто земя няма как да подарите на Румъния. Струва ми се ,че и те няма да искат.
  • 65 Миро

    9 1 Отговор
    Тази власт докара България до пълно пълна разруха и тя трябва да бъде премахната с всеобщо обединение на всички от цялата България! ГЕРБ са вредни за България,докога ще се самозалъгваме и ставаме жертви на тях!Желаем ли го това повече
  • 66 Миро:

    10 0 Отговор
    Питам Ви, братя,кое е по-изгодно?Да си разпокъсани хубавата родина или премахнем, този който я води към по-голям упадък сега!!!Сами си отговорете и ОБЕДИНЕТЕ!!!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 МИРО:

    11 0 Отговор
    БРАТЯ МИЛИ, РАЗБЕРЕТЕ,
    ТАЗИ ТИКВА НИ ВРЕДИ!
    ТЯ В НАШАТА РОДИНА
    ВСИЧКО ЦЕННО РАЗРУШИ!!!

    Всеки трети от ГЕРБ Е ТОЛКОВА ТЪП, колко първите двама!!!
  • 69 Миро

    11 0 Отговор
    На тази прекрасна земя не и трябва нито ГЕРБ,нито Бойко Борисов,нито разни мафиоти и крадци! ТРЯБВАТ И ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ!
  • 70 Миро

    7 0 Отговор
    Щом толкова хора пишат пишат против ГЕРБ и Бойко Борисов, вижте колко го обичат хората и колко добро или хубаво е направил той за тях!!!
  • 71 Петър Симов

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Стига лъжи че все пари няма":

    Проучи преди да пишеш! "...данъците са еднакви за всички.." Знаеш ли кога данък за апартамент в центъра на София е колкото в центъра на Видин примерно? Или може би данък "смет" е еднакъв? Сходни са сигурно само сметките за вода и ток. Всичко друго е в пъти по-скъпов София.
  • 72 Бай ви Ганьо

    9 0 Отговор
    Новината щеше да бъде смешна ако не е трагична.И не политиците са виновни,че ни се качват на главите,колкото ние,че си го търпим.Това е защото всички сме едни мекерета,маскари,доносници и продажници и освен да си завиждаме и правим мрасотии един на друг за друго нищо не ни бива като народ,нация и хора и сами се прекарваме с евтини тарикатлъци един друг.Жалки сме.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 до Камбур

    2 0 Отговор
    Живея в Люкс. Стандартът нашдтина е висок, но и вс.останало. Средно статист.гражданин не смогва да живее без проблеми. Нямаш ли поне два три имота, оставени от баба и дядо, живееш трудно. Цените на жилищата са изключит. завишени , а макар и ниските лихви, горе , долу изплащаш вс.мес.1400 евро жилище от 60кв.
  • 75 И таз добра

    0 0 Отговор
    Къде са поддръжниците,каталуния да стане държава
  • 76 Wales

    2 1 Отговор
    Автора да научи българска география преди да пише. Лом и Козлодуй не са отделни области. Лом е в Монтанска, а Козлодуй във Врачанска област.
  • 77 Ядеитн

    3 0 Отговор
    Щом нашио край сме рекли да са делим, оти ша са кланяме на мамалигарете? Нека си направим нова държава, па я съм мераклия да и стана един цар.
  • 78 Учител

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Михайлов град":

    Как да заменим, като Южна Добруджа и сега е в България. Северна е в Румъния. Внимавай в час!
  • 79 15 Март

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "CrossFire":

    Абе пич, нека някой ден детето ти да стане наркозависим, тогава ще те питам кой ти е виновен! Е..х ти умника..
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 The TRAPPER

    4 1 Отговор
    Защо само Северозападна ? Не трябва ли да мине цялата ?
  • 83 Борислав Каменов

    1 0 Отговор
    Бат Бойко няма да обърне внимание на Северозапада.Идва тук само да ни залъгва преди избори с някакви илюзорни обещания.Затова предлага примерно в средата на януари да изберем един неделен ден като Зимата на гнева на Северозапада.Понеже Монтана е като географски център на Северозапада, то в неделен ден около обяд да организираме митинг, да поканим всички средства за масова информация и да обявим Северозапада за автономия.На митинга като Пучдемон да започнем и с подписка за излизане на нашия край от територията на България.После ще решим към кого да се присъединяваме или въобще трябва да се присъединяваме.Ще подготвя и афиши за деня и часа на митинга.Монтана 14. 12. 17.В деня , в който очаквам и ЦСКА да бие Лудогорец.
  • 84 Борислав Каменов

    2 1 Отговор
    Търся няколко човека, с които да създадем инициативен комитет.Да създадем нужната организация по провеждане на митинг в средата на януари или когато сме готови.Да решим дали ще е спонтанен митинг или ще го организираме и чрез общината,защото ако е чрез общината искат една седмица или поне 2 - 3 дни по рано да искаме и разрешение от кмета.Сами разбирате, че такава организация трудно би направил сам човек.Ако се появят кандидати ще ви дам и телефон и и - мейл за по - лесно да си организираме и евентуални срещи.Борко
  • 85 Борислав Каменов

    0 1 Отговор
    Предлагам на 21 януари 2018 в центъра на Монтана от 11 часа на обяд да се срещнем на протестен митинг и обявим Северозапада за Автономия и искане за референдум за присъединяване към Румъния.
  • 86 1991

    2 0 Отговор
    Тотална глупост!!!Аз например следвам в Каспичан(нищо лично),но съм от северозападна България...Като се обяви за Автономия паспорт ли трябва да си вадя,как ще стоят нещата,с виза ли трябва да излизам ако ще ходя до София(примерно) или???Може и да си станем пак Видинско царство...
    Или видинчани да минат към Румъния понеже там е моста Видин-Калафат,пък Враца и Монтана към Сърбия понеже сръбското е топа,пък и кой не обича Миле Китич(и ракия и салатка)?И защо за бога Румъния??Да беше поне само Автономия по добре..
    А баба ми би се радвала направо към Русия да минем,Путин да ни е на власт,ще направим и летище в Мездра,с директен полет Мездра-Москва...
    Аз подкрепям идеята да е по-скоро само автономия,щом търсим някакво решение,а и например как ще стоят работите с училища,децата на румънски ли ще започват да учат и пишат??Пък и няма как да е на готово,не може да се отцепим и хооп след месец всички в северозапада да имаме по 1200 лв заплата,най хубавите пътища,последен модел кола и спретнати домове!
    Подкрепям автономия просто,но не и присъединяване към Румъния,не съм расъл да ми дойдат на власт власите!(Нямам против народа,но сме и различни,знае се)
    Поздрави на всички от северозапада,не искам никой да ми приема мнението лично,повечето за смях го написах да се посмеем малко,че иначе лошо,аз съм за автономия по скоро,но не и за присъединяване към Румъния,не мисля че е решение...(Съжалявам за правописните грешки)
  • 87 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "CrossFire":

    Бойко това ти ли си бе?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове