1 181 5

МВнР: Без ревизия на границата с Турция

Във връзка с възобновяването на въпроса за ревизия на Лозанския договор от 1923 г.

Венцислав Михайлов

Република България винаги се е придържала към принципите на международното право, Устава на ООН и принципите на Заключителния акт от Хелзинки от 1975 г.

Това се казва в официална позиция на българското министерство на външните работи.

Всяка ревизия на международни договори може да се извършава само по взаимно съгласие между страните в съответствие с международноправните норми.

Надяваме се, че нашите съседи ще продължат по пътя на диалога, основан на европейските ценности и принципи в интерес на мира и сигурността в региона, което бе обсъдено днес на среща с посланика на Република Турция в МВнР.

България смята, че дискусия по мирни договори и съществуващи граници не е от полза за международната общност и стабилността в региона.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • южвмжюлгалгйлгюлкймкй
  Отговор
  1 12:50  08.12.17
  ГЕРБ .....ИЗЛЕЗЕ ...МАЛКО ОТ ДУПКАТА. ....АМА КЪДЕ Е РЯЗКОТО ОСЪЖДАНЕ НА ДУМИТЕ НА ТУРСКИЯ СУЛТАН ...ОТ НАШТО ОТ БАНКЯ ...СЪС САБИТЕ. ....
 • Като ще е гарга да е рошава
  Отговор
  2 13:53  08.12.17
  Като Ердоган иска ревизия да върне всички земи около Одрин и Люлебургаз от където неговите деди са изгонили мойте деди....
 • ВЛАШКИ
  Отговор
  3 15:57  08.12.17
  Аз съм за ревизия, що ? Елементарно и просто, някои страни не спазват правата на малцинствата. Правят какво ли не увърталици ама не та не. Трябва с един ( аршин) да се мери. За това изобщо не е излишно да се преразглежда. ЕРДО Е МНОГО ПРАВ ,проверката е гаранция.
 • На гол г.з , с чифте пищови !
  Отговор
  4 17:42  08.12.17
  КЪДЕ , боси през тръните ? Те са намазана ПЕХЛИВАНИ а ние с два счупени аероплани. На къде в Неделя, барабар ПЕТКО с мъжете и БУЛГАР Трабант с колите? Бугаристан е вътре с двата крака, наведен с ръце за палците. Балканци Ловеч 50 кубика, уста голяма т.е. шум голям ама иначе резил и срам. Балканче - Ток - да те убий, Бензин - да те удави . Ритнеш - пали . Тръгнеш. - спре ! Е аджеба на какво отгоре и с какво ще отстояваме правата си. Уважава се днес само СИЛНИЯТ. ЗАТОВА НЕГО НИКОГА НЕ ГО СЪДЯТ. АНАДЪК - БАЛЪК ?
 • Наивното свинче !
  Отговор
  5 18:03  08.12.17
  Гледайки събралите се на двора хора за Коледа , че кладът ОГЪН и греят казан с вода за след ОПЪРЛЯНЕТО, ТО СЕ НАДЯВА ЧЕ ЩЕ ГО КЪПЯТ ЗА Новогодишните ПРАЗНИЦИ! Ние нямаме нито сили, нито средства, нито политика, нито някой зад гърба си. Гащите ни са на букаи ! ЖИВО МУНТИ И БЕЗ АСАК !

Напиши коментар:


Публикувай