562 1

Дават 73 млн. лв. на фермерите за гориво

Подпомагането е в размер на 0,40 лв. за литър

Венцислав Михайлов

До края на 2017 година ще бъдат изплатени близо 73 млн. лева на фермерите за гориво. Останалата част от средствата ще бъдат изплатени в началото на 2018 година.

Това съобщиха от министерството на земеделието и горите.

Със заповед на министъра на земеделиетo, храните и горите Румен Порожанов е определена отстъпка в размер на 0,40 лева от стойността на акциза за литър закупен газьол, използван за механизирани дейности в първичното селскостопанско производство през 2016 г.

Припомняме, че от предходната кампания процесът по кандидатстване за държавна помощ „Помощ под формата на отстъпка от стойността на акциза върху газьола, използван в първичното селскостопанско производство” е облекчен и заявленията се подават заедно с опис и копия от фактурите за закупено гориво за съответната година. Отпадна задължението за водене на дневник. Максималното количество гориво, което подлежи на подпомагане се определя на базата на методика с разходни норми. След приема на документи, Националната агенция за приходите извършва проверки на фактурите.

Помощта се изплаща на земеделските стопани под формата на парични средства, а не както досега под формата на ваучери за гориво.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • пара
    Отговор
    1 17:00  08.12.17
    Да имат с какво да си карат мазните зърнари ваероните ! Иначе съм ЗА обикновените истински фермери да бъдат подпомагани, но като се сетя и тия пари, къде ще изтекат ....

Напиши коментар:


Публикувай