509 1

Делчев: Службите да подслушват лошите, не неудобните

Отговорните институции трябва да се занимаят с приватизацията на Булгартабак от първия мандат на ГЕРБ през 2011 г

Венцислав Михайлов

Службите да подслушват лошите, не неудобните. Премиерът да каже подслушвани ли са главни редактори и политически журналисти.

Това заяви Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

Скандалът с подслушването не бива да се замита под килима, премиерът да каже как работи ДАТО и къде изтича бюджетът от 43 млн. Службите да подслушват престъпниците, а не неудобните и записите от СРС да не се използват за бухалки срещу определени хора, коментира пред медии в Благоевград Димитър Делчев.

Като принципал на агенцията за подслушване (ДАТО) премиерът може да посочи имената на подслушваните политици и журналисти, както и има ли сред тях главни редактори или политически журналисти, за да се изясни казуса. След няколко седмици България е председател на Съвета на ЕС и ако по това време се окаже, че покрай неправомерното подслушване е попаднал и някой европейски политик, ще влезем в международен скандал, добави той.

Попитан за протестите на служители на „Булгартабак“, Делчев заяви, че е нормално хората да се страхуват за работните си места и именно тук е ролята на държавата. Не може работниците да бъдат поставяни като жив щит между враждуващи страни. Службите трябва да кажат има или не контрабанда. Отново има мълчание от страна на министър-председателя като представител на държавата. Ако собствеността на Булгартабак беше изяснена още при приватизацията, нямаше да имаме този проблем.

Отговорните институции трябва да се занимаят с приватизацията на Булгартабак от първия мандат на ГЕРБ през 2011 г., а не да чакат да изтече давността. Вместо да хвърлят димки и да внушават, че проблемните сделки са с изтекла давност, управляващите да се обърнат и към сделките от близките години.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Кака Гинка
    Отговор
    1 00:48  09.12.17
    Ама те,неудобните винаги са лошите...

Напиши коментар:


Публикувай