1 671 5

Обучаваме спецсилите на Македония

Гостите посетиха и новооткрит стрелбищен комплекс в гр. Пазарджик

Венцислав Михайлов

Силите за специални операции на България и Република Македония определиха параметрите на съвместните подготовки и сътрудничество през 2018 г.

Това стана по време на тридневното посещение в 68-ма бригада „Специални сили“ на делегацията на Силите за Специални операции на Р Македония, водена от командира й бригаден генерал Орце Йордев.

Командирът на 68-ма бригада „Специални сили“ бригаден генерал Явор Матеев изнесе брифинг, на който запозна гостите със структурата, задачите и подготовката на българските Сили за специални операции. На специализирания учебен център „Црънча” се проведе среща с началника на политическия кабинет в Министерството на отбраната Илия Налбантов.

Там македонската делегация наблюдава демонстрация по неутрализиране на терористи в сграда, освобождаване на заложник, унищожаване на обект и демонстративни стрелби.

Гостите посетиха и новооткрит стрелбищен комплекс в гр. Пазарджик. Бригаден генерал Матеев и бригаден генерал Йордев си размениха плакети на Силите за Специални операции на България и Р Македония.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Aham
  Отговор
  1 17:53  08.12.17
  То народ няма, армия няма, те бригадни генерали...
 • Радо
  Отговор
  2 18:38  08.12.17
  Публикувано във факти.бг: Командирът на 68-ма бригада „Специални сили“ бригаден генерал Явор Матеев изнесе брифинг.....това означава, че имаме поне още 67 бригади "Спициялни сили"...направо сме сила Ямбол.
 • Ярослав Станчев
  Отговор
  3 20:47  08.12.17
  На какво точно ги обучаваме.....при положение,че нямаме техника,нямаме армия,нямаме свестни поделения???
 • Чист Бугарин
  Отговор
  4 22:31  08.12.17
  Обучаваме ги на това да казват по сто пъти на ден......Аз съм Българче...обичам...

  Коментиран от #5

 • Спц сили Македония
  Отговор
  5 18:52  25.08.18

  До коментар #4 от "Чист Бугарин":

  Аз съм българче обичам по макакедонски да си сричам! Срещу България да пея, за Велика Албания милея!Вече уча аз албански, и псувам по-хулигански! Кумановски татарин съм унас, а македонец ме зовът у вас!

Напиши коментар:


Публикувай