727 5

Прокуратурите на България и Сърбия ще си сътрудничат

Сотир Цацаров и Загорка Доловац подписаха меморандум за разбирателство

Константин Карагьозов

Главният прокурор Сотир Цацаров и сръбският му колега Загорка Доловац подписаха в Белград Меморандум за разбирателство и сътрудничество между българската и сръбската прокуратури.

Документът предвижда взаимодействие в рамките на юрисдикциите на двете държави и при спазване на ангажименти, произтичащи от международни правни актове. Страните се съгласяват да си сътрудничат в обмена на информация и при изпълнение на искания за правна помощ в обхвата на международно-правното сътрудничество по наказателно-правни въпроси.

Предвижда се сътрудничество в областта на организираната престъпност, корупция, тероризъм, трафик на наркотици, оръжия и хора, незаконно превеждане на хора през граница, изпиране на пари, конфискация на постъпления, придобити от престъпна дейност, киберпрестъпност и др., при спазване на всички процедури по поверителност, съгласно действащите законодателства на държавите.

Меморандумът за разбирателство не засяга правата и задълженията, произтичащи от други действащи междудържавни споразумения. Това е първият меморандум, който урежда сътрудничеството между българската и сръбската прокуратури.

На срещата между българската делегация, водена от г-н Цацаров и сръбските им колеги беше подчертана важността на сътрудничеството между двете прокуратури. Подобни отношения са от ключово значение в борбата срещу организираната престъпност и корупцията, стана ясно по време на срещата.

Сърбия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Червен интернационал
  Отговор
  1 17:22  08.12.17
  Явно и сръбкинята е от масонската ложа на червения интернационал.
 • име
  Отговор
  2 17:37  08.12.17
  нещо за цветан василев?

  Коментиран от #5

 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  3 19:01  08.12.17
  Е па браву на прокуратурата и са ако докарат Ц.Василев нема да е зле много нали?
 • Руски тролак
  Отговор
  4 21:30  08.12.17
  Те и сега си сътрудничат ... като не правят нищо .И двете в подчинение на руската прокуратура.
 • Насах
  Отговор
  5 23:07  08.12.17

  До коментар #2 от "име":

  100% влиза в договорката.Ще използват всички лостове на властта за да му запушат устата.

Напиши коментар:


Публикувай