10 Декември, 2017 06:44 23 854 31

Адски студ идва в неделя

  • дъжд-
  • сняг-
  • дъжд-
  • поледици

Дъжд и сняг ще превалява на запад и на северозапад и там не са изключени опасни поледици

В неделя над страната ще премине студен атмосферен фронт. От запад на изток на места ще превали дъжд и сняг, в южните райони - дъжд. Там е възможно и да прегърми.

Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, съобщава Дир.бг.

В неделя облачността ще бъде променлива, често значителна. Ще превалява сняг, по Черноморието и в Тракия - предимно дъжд.

Максималните температури, които ще бъдат в интервала от 5 до 12, 13 грауса, ще бъдат измерени преди обяд, тъй като от северозапад студената въздушна маса ще понижава температурите с напредването на деня.

Още през нощта срещу понеделник въздушният пренос над страната ще се ориентира от югозапад и ще се усилва, но в ниските места в понеделник сутрин ще бъде доста студено, с температури от около минус 5, минус 7 до около нулата.

Дъжд и сняг ще превалява на запад и на северозапад и там не са изключени опасни поледици.

Подробности за тези явления очаквайте в следващите дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    92 6 Отговор
    Хайде пак бомбастични заглавия.Зима е бре.
  • 2 Тодор

    96 3 Отговор
    Михайлов,пий си хапчетата редовно и не пиши глупости!Какъв адски студ те е наел с минус 5,минус 7 градуса,бе?Декември е,ако не знаеш!

    Коментиран от #8, #17

  • 3 Лост

    75 3 Отговор
    Адски студ братяяя, адско е в момента когато ви пиша има тук таме снежец по земята, слънцето е полускрито в рехави облаци и духа адския северен вятър с около 40 км/ч. Температурите са над нулата, което си е адска работа за зимата! Пускайте код червено или тъмно червено, че е адска работа! Докато ви пиша адското слънце ми заслепява адски очите за да не мога да въведа трибуквения код от картинката, който разбира се е пак грешен!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Голям прос

    44 4 Отговор
    Адски студ друг път. Тоя е объркал деня. Хладно е и "пече" слънце. Доколкото съм чувал в ада няма студ, но никой не се е върнал да го потвърди. Добре ще е, както събират ученически и студентски бисери, да съберат и журналистически такива. Сигурен съм, че ще се посмеем добре.
  • 6 Дидо

    46 3 Отговор
    Пишещти братя, престанете да облъчвате народа с негативни новини, какъв студ е - 1 градус? Идват празници, кажете нещо хубаво или просто замълчете!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 SubaruVarna

    7 9 Отговор

    До коментар #2 от "Тодор":

    При мен във Варна все още не са падали под +1 градус темп. на въздуха. Но е факт че към Търговище - Габрово - Смолян на няколко пъти падаха дори до минус 5 - това не са нормални темп. за късна есен каквато е в момента! За глупчовците до 20 декември е есен. Зимата настъпва на 21 декември и си отива на 22 март! Не е много нормално минус 5 и обилни снетовалежи преди 20 декември и след 1 април в ниските части на страната....но е са факт все по-често. Въпреки дрънканиците за затоплянето и тази година валя сняг чак до 17 април в ниските части Търговище. През 2011 г. - ако някои помнят валя сняг в Габрово на 8 октомври още. Иначе някои се пънат че сме били топла държава - а вали сняг октомври и края на април в сравнително ниските части като Габрово и Търговище. Във Варна не вали сняг - но например този 15 април - 2017 г. беше нула градуса!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 mediator37

    7 5 Отговор
    В момента в Русе е +5" и до сега седях с приятел на пейка с кафенце в ръка и цигара.
    Глупости пишете др.Михайлов, моля ви се. Научете се, че вали и трещи само в Западна България. В Източна България вали САМО когато има нужда от дъжд, за да има реколта и да вземаме дебели ренти.
  • 11 mediator37

    4 4 Отговор
    Даже в момента такова ярко слънце се е облещило, че слагам каскет с козирка за да пуша цигара на балкона.
    Есхатологични аспекти на метеорологията не ми се слушат !
  • 12 Шаран БГ

    9 2 Отговор
    Ползата от журналистическите глупости е, че разбрах от коментарите - днес 10.12.2017 г в цяла България времето е прекрасно за "късна есен" !!
  • 13 Vasik Atanasova

    8 1 Отговор
    лъжи лъжи и пак лъжи
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Слънчо

    4 0 Отговор
    За коя неделя пишеш, бе Веско? Ако е за днешната - 10 декември 2017, то ще ме умориш от смях! Че то, по обяд пекна такова хубаво слънце, което трая да 16:00!
  • 16 Дада

    3 1 Отговор
    В София си беше адски студ в 11 ч. Заледено, с неприятен северен вятър.
  • 17 Зимата

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Тодор":

    Не бъди подигравателен, брато! Зимата и Лятото зависят от отношението на човечеството към нещата. Затова и великият ви учител Йисус Христос, също и Петър Дънов, Ванга и хилядите подобни по света, от разни народности са казали: - Обичайте се! Това не означава, буквално станете гейове и лесбийки, а ценете другите подобно на себе си, не ги мамете и прецаквайте несправедливо! Но огромната част от света е пълно его и затова не се прилага. А може да е целогодишно винаги рай. Но вие, повечето хора сте непукисти. Политиците ви са непукисти. Даже и календара ви е сбъркан, не отчита вярно времетраенето на движението на Земята. Няма да има адски студ тука. Но все пак студенко е. Ако искате да е само Лято, ще трябва да се постараете в отношението си....! А като гледам и политиците ви какви са, управниците ви какви са, какво да говорим за останалите, повечето? Ако искате Лятото, ще бъдете добри, справедливи, почтенни, нещо, което законодателите ви често не искат да сторят. Ако стане света такъв, навред ще е само Лято. Лятото е символа на Доброто. Ако не искате, не се сърдете на Зимата - това сте самите вие, повечето....! Земята бе пуста и неплодородна... С Любов бе създаден света. Защо не сте повечето любов?

    Коментиран от #25

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гост

    4 1 Отговор
    За адска жега бях чул, но за адски студ за първи път чувам
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Грую

    2 0 Отговор
    Адски студ пък ще вали дъжд. Преди тридесетина години по това време ринехме вече сняг до кръста, а пък сега адски студ и........ дъжд. Изпедепца се климата, по-скоро изпедепцахме го и не са на добре работите и като начало в близките години ще трябва да се откажем от зимния туризъм ако не искаме зимни спортове на трева!
  • 24 Кольо

    1 0 Отговор
    Адски студ е нескопосан опит да се привлекат читатели. Адска жега - да, сибирски студ - да... адски студ.... ми не се връзва. Все едно зеленеещо небе - ми синее си.
  • 25 hmhmhm

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Зимата":

    Да ти кажа честно не те разбрах. Давам ти пример на северния полюс колкото и да се обичаш или да обичаш там лятото е късо. Разбери много е просто сезоните се определят не кого и колко обичаш или обичаш или те обичат а от ДВИЖЕНИЕТО на ЗЕМЯТА около СОБСТВЕНАТА си ОС и ОКОЛО СЛЪНЦЕТО голямо влияние има и теченията големите които се образуват. Искрено се надявам това което си написал да е базик.

    Коментиран от #31

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ЛЕДЕНИЯ

    0 0 Отговор
    НЕ ДЪРПАИТЕ ДЯВОЛА ЗА ОПАШКАТА.ЧЕ ДА НЕ ВИДИТЕ СТУД -20 градуса ПРЕЗ ЯНУАРИ !!!
  • 28 Патриот

    0 0 Отговор
    е нали утре пак като станат огромни непочистени преспи трябва да има изнинение тежка зима -5 до 5 градуса, бедствие. не ходете на работа и училище.
    Как иначе ще се оправдаят огромнит кражби от фирмите за почистване на пътищата?
    И това "Венци от първи окопо на хибридната война" много добре го .
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ФАКТ

    0 0 Отговор
    НАЗДРАВЕ, МИХАЙЛОВ
  • 31 Зимата за 25-ти

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "hmhmhm":

    Напълно те разбирам - ти гледаш само метереологически на нещата. Аз пък гледам идейнофизически. Тоест, чрез точната наука, обяснявам явлението. Не си прав, че най-близката точка до Слънцето е най-топла винаги... Ето и планините са по-близки до Слънцето, но са по-студени и най-високите са все заледени. Значи не е само до топлината на Слънцето нали? Аз именно това акцентирах - от отношението на съществата и най-вече хуманоидите "Човеците", зависи и климата. Защото има много същества по слънтцата, планетите се трудят, за да поддържат ритъма на съществуването на звездите и порядъка им. Някои ги наричате ангели, други имена, но това са разумни същества. И те съдейки по това, дали хората са човечни, разумно умерени разбират дали се цени живота, труда. И според това идва и стимула им за работа. У нас труда на повечето хора не се цени - искат да вземат много, но да дадат малко - от политиците до какви ли не. Ето когато не обичате, не цените, идва и безлюбието. А то довежда до Зимата, тя е плод на непукизма, на измамите, на злото, което творят хора и други. Така, че ти не си ме разбрал - НЕ СЕ ШЕГУВАМ... Говоря ти ФАКТИТЕ - те са моят бог. А фактите са всичко, което съществува, истината, реалността навред.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове