331 1

МВР: Спокоен Студентски празник

Няма регистрирани нарушения на обществения ред, не са допуснати сериозни инциденти на територията на страната

Венцислав Михайлов

За гарантиране на реда и сигурността по време на студентския празник бяха ангажирани 422 полицейски екипа на територията на цялата страна, както и 28 служители на „Специализираните полицейски сили“.

Това съобщават от МВР.

В празничната вечер бе осигурено полицейско присъствие в районите около питейни и увеселителни заведения, както и в курортните комплекси, където празнуващите са били над 30 000 души. В областите Пловдив, Смолян, Пазарджик, Благоевград, Варна, Бургас бяха осигурени и допълнителни екипи. За охрана на обществения ред на територията на столицата съдействие на полицаите и кварталните оказаха два екипа на „Специализираните полицейски сили“. Служители от отделите „Пътна полиция“ в страната подпомагаха движението, няма тежки пътнотранспортни произшествия в нощта на студентския празник.

В резултат на предприетите превантивни мерки на територията на страната няма регистрирани нарушения на обществения ред. Не са допуснати и сериозни инциденти.

За гарантиране спокойното протичане на празника представители на ОДМВР и СДВР проведоха срещи със собственици и управители на увеселителни и питейни заведения, на които бяха дадени препоръки за повишена бдителност и навременно подаване на информация. В координация с органите на местното самоуправление и местната администрация са предвидени и съвместни мерки за обезпечаване на сигурността на празнуващите.

Пожарникари посетиха 725 от местата - в планинските и морски курорти, и в големите областни центрове, и извършиха проверки за спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • кокомико
    Отговор
    1 14:59  11.12.17
    Студентският празник беше спокоен. Тази година студентите решиха да организират оргиите си в общежитията, а не в дискотеките.

Напиши коментар:


Публикувай