1 197 2

Събират стари гуми, за да не се горят

Акция на столична община в циганските махали

Стефанаки Йоанис

Столична община и районна администрация „Овча купел“ организира събиране на стари гуми от домакинствата днес и утре от 8 до 16 часа, съобщиха от Московска 33.

Целта е гумите да не се изхвърлят безразборни и да не бъдат горени за отопление в гетата, за да не се замърсява въздуха.

Трите пункта, на които ще се приемат гуми, са на ъгъла на бул. „Президент Линкълн“ № 55 и ул.„Зеленика“– Автокозметичен център „Портокал“; автопаркинг на бул. „Президент Линкълн“ срещу бл.431 и павилион в „Овча купел“ 2 на кръстовището на бул. „Президент Линкълн“ и ул. „Петър Димков“.

За "Суходол", "Горна баня", Мало бучино и старата част на Овча купел има мобилен пункт, на телефон 0882 271218 гражданите могат да съобщят точния адрес, от който да се вземат гумите.

Преди дни жители на "Красна поляна" "Разсадника" и "Овча купел" разпространиха във фейсбук снимки на гъст смог в района, който според тях се дължи на регулярното горене на гуми, пластмаса и други токсични материали в бедните квартали в близост.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бай Иван
  Отговор
  1 18:24  09.12.17
  И какво циганите ще дойдат да си предадът гумите. Да, ама не.
 • Я. Петров
  Отговор
  2 18:37  09.12.17
  Не бе, събират им гуми за огрев. Ще се разпределят в понеделник. Луда община.... Вместо да ги щави яко....бай м...л. Но подкрепям акцията.

Напиши коментар:


Публикувай