362 0

БСП с кампания: „Жените срещу насилието“

Разнообразните активности, посветени на борбата с насилието, събраха много съмишленици и извън партийните структури

Стефанаки Йоанис

Обединението на жените социалистки в БСП отчете кампанията си “Жените срещу насилието”. Инициативата бе популяризирана в цялата страна.

Разнообразните активности, посветени на борбата с насилието, събраха много съмишленици и извън партийните структури, както и неправителствени организации, ангажирани с каузата. Кампанията бе реализирана чрез фонд “Инициативи” на НС на БСП и ще продължи и през 2018 г.

Председателят на БСП Корнелия Нинова предложи инициативата да бъде застъпена и в парламента, като за целта жените от ПГ на "БСП за България" ще се обърнат към жените народни представители и от другите парламентарни групи. “Колкото и да сме различни, и да имаме политически спорове, вярвам, че никой няма да ни откаже сътрудничество по тази тема”, поясни Нинова. Според нея повечето хора в страната живеят в непрекъснат страх – вкъщи, в работата, в обществото.

„Каузата, която сме си избрали, ни отива най-много като жени, като майки, съпруги, баби – срещу агресията и насилието. Пред нас стои призванието да пазим семейни ценности. Каквото и да си говорим за насилието в училище, в обществото, основното ядро, което остава, е семейството“, каза още Нинова. Тя предложи националната кампания за следващата година да бъде „Смели жени казват: Не на страха!“

Заместник-председателят на ОЖС Мариана Бояджиева посочи, че по време на срещите в страната са постъпили и предложения за законодателни мерки, които да доведат до превенция, закрила и намаляване на насилието върху жени.

„Темата с насилието не се изчерпва само с насилието над жени. Агресията се проявява в различни форми“, подчерта другият зам.-председател на организацията Смиляна Нитова. В дискусията бяха направени предложения във всеки областен град да има кризисен център, защото цели региони в страната в момента са непокрити със структури за подкрепа.

Председателят на ОЖС Катя Николова благодари на всички съпричастни с кампанията и на организациите по места за активното участие. Всички присъстващи подкрепиха и предложението й организацията да стане част от Европейското Женско лоби.

България


Напиши коментар:


Публикувай