922 4

БСП подкрепя ватмани и шофьори в София

Стефанаки Йоанис

БСП – София подкрепя справедливите искания на шофьорите, ватманите и обслужващия персонал от Столичния Автотранспорт, Електротранспорт, Метрополитен и Центъра за градска мобилност за достойно заплащане и гарантираното право на почивка.

Тревога будят фактите, които оповестиха работещите в столичните транспортни дружества по време на вчерашния им протест пред Столична община. А именно, че системно шофьори от градския транспорт в София работят по 12 дни без почивка. Това, освен че е грубо нарушение на трудовоправните отношения, поставя на риск живота и здравето на ползвашите услугите на столичния градски транспорт и другите участници в движението. И за съжаление, може би обяснява и зачестилите пътни инциденти с автобуси и трамваи в София.

В началото на годината спонтанният протест на шофьора Веселин Голевски остана без подкрепа и доведе единствено до незаконосъобразното му уволнение. Но днес явно проблемите с ниското заплащане, лошите условия на труд и неспазването на законното право на почивка са стигнали до критична точка и изведоха на справедлив масов протест работещите и синдикалните организации в градския транспорт на столицата.

Безхаберното отношение на управляващите от ГЕРБ Столична община задълбочава проблемите в сектор Транспорт и го превръща в черна дупка, в която годишно потъват милиони от увеличените цени на билетите и разширяването на зоните за платено паркиране. Без видимо да се подобрява, както обслужването на гражданите, така и условията на труд на работещите в сектора.

БСП – София, чрез общинските си съветници, ще настоява при формирането на бюджета на Столична община за 2018 г., като ясен приоритет да залегне подобряване на заплащането и условията на труд на работещите в сектор Транспорт, като гаранция, че гражданите и гостите на столицата ще получават качествена и сигурна услуга, когато ползват градския транспорт в София.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • guest123
  Отговор
  1 20:53  09.12.17
  Егати поръчковата жлъчно мръсна, червено-терористична статия! БСП/БКП (майка-хранилница на всички големи корпорации и капиталисти в Бг) е най-страшната напаст, сполетявала бедния български народ!
 • ултра
  Отговор
  2 17:26  10.12.17
  Остана ли още някоя гилдия, бранш, организация, разплакани майки или гневни бащи, които грижовната партия да "не подкрепи"?!? Какви наглеци, Божеееееееееееее..............
 • ББ52
  Отговор
  3 21:08  10.12.17
  Много им е евтин популизма, той българина не е толкова тъп, тоест материала е под 80%, колкото гласовете за БСП :-)))
 • незнайко
  Отговор
  4 09:51  12.12.17
  (Публикувано във факти.бг: достойно заплащане и гарантираното право на почивка.) Това важи за всеки работещ независимо къде ! София все повече се превръща на "държава" в държавата !!!

Напиши коментар:


Публикувай