896 6

Българската авиация не е приземена

Не е важно с колко самолета започваш битката, а с колко завършваш, допълни ген. Попов

Росен Стойчев

Българската авиация не е приземена, ние имаме такава. Не е важно с колко самолета започваш битката, а с колко завършваш. Необходим е детайлен анализ на характеристиките и качествата за включването на "Рафал" в процедурата за нов изтребител. Това каза в предаването "Офанзива" по Канал 3 бившият началник на отбраната ген. Константин Попов.

По думите му системата на отбраната страда от дълго време.

"Когато купуваш самолет, трябва да се отнасяш не като към играчка. Надявам се да имаме нов боен самолет. Трябва да се влагат пари във въоръжените сили. "Грипен" не е лош самолет, но и Гърция и Турция имат F-16", допълни ген. Константин Попов.

"Когато купуваш самолет, трябва да се отнасяш не като към играчка. Надявам се да имаме нов боен самолет. Трябва да се влагат пари във въоръжените сили. "Грипен" не е лош самолет, но и Гърция и Турция имат F-16", допълни ген. Константин Попов.

"Това не е изборът на Константин, или на Румен. При мен не са постъпвали сигнали за корупция. Надали F-35 е самолетът, който сега можем да си позволим", добави ген. Константин Попов.

"Сделката за нови кораби е важна и е свързана с огромен финансов ресурс - 820 милиона, тя не е финализирана. 2017 година приехме добър бюджет за Министерството на отбраната – има пари за модернизация на армията, за курсанти, за увеличение на заплатите. Необходими са обаче средства подобряване на условията на труд, за уважение към отделния човек. Казармата има положителни аспекти, но не трябва да възпитава българите", каза още ген. Константин Попов.

България


Още по темата

 • Китай купува самолети за 37 млрд. USD

  Китай купува самолети за 37 млрд. USD

  Китайската компания China Aviation Supplies Holding Company (CASC) и американският авиопроизводител Boeing сключиха сделка за доставката на 300 броя ...
  9.11.2017
  3 737
  14

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 21:34  09.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Расулюлах
  Отговор
  2 22:00  09.12.17
  Не било важно с колко самолета започваш воината хахахахахахха а с колко завършваш нема значение ..важно е дали и победител или победен другото е ала бала
 • Граф Монте Христо
  Отговор
  3 22:21  09.12.17
  Аз като сухопътен офицер от резерва, бих казал, че по-скоро авиацията е ''приводнена'' с тия изисквания на сегашните морски офицери... ама да се разберат..:):) Не мисля че мотопехотни и танкови войски са в най-цветущо положение и няма да ги модернизираме, напротив бъркат се генералите които мислят така...:):):)
 • важно
  Отговор
  4 05:23  10.12.17
  Гърция и Турция имат по 200 F-16 .......
 • someone
  Отговор
  5 14:29  10.12.17
  какво като Гърция и Турция имали Ф-16 ? Ние за нас ли ще взимаме самолети или ще гледаме кой какво имал? Трябва да се гледа нашия интерес и разбира финанси, Турция не й пречи да си купи ракети от Русия само ние гледаме с наведени глави и чакаме одобрението на господарите.
 • Гост
  Отговор
  6 23:22  10.12.17
  Когато г-н Попов не беше във властта авиацията беше свалена, като захапа кокала вече не е свалена.

Напиши коментар:


Публикувай