2 915 11

1000 свидетелства за леки коли на ден в София

Вече на гишето за регистрация на автомобилите има ПОС терминали

Светослава Ингилизова

Все по-интензивно движение на територията на столицата отчасти това се дължи на лошото време. Всеки предпочита да ходи с автомобила си на работа, когато навън е студено и вали. Отделно в последните няколко месеца в столичния КАТ се наблюдава скок на новорегистрираните автомобили. Само на ден даваме около 1000 свидетелства за регистрация на леки коли. От които половината са чисто нови автомобили. Другата част са при промяна на регистрацията със софийска, с останалите са коли втора ръка, внесени у нас. Всичките тези автомобили се управляват на територията на „Пътна полиция” София. Това заяви пред в. "Монитор" комисар Тенчо Тенев е началник на отдел „Пътна полиция“ към СДВР.

Той обясни, че се глобяват шофьори за износени гуми, защото в закона е вписано „гуми, които са над определени милиметри”. Височината на протектора на гумата трябва да е над 4 мм.

"При първият ден след снеговалеж катастрофите на територията на София са над 200. Това отново подчертавам, че е заради неспазването на дистанция, лошата подготовка на шофьорите, бързането и техническото състояние на автомобилите", съобщи той.

Тенев каза, че има тенденция към намаляване на тежките катастрофи.

"Вече на гишето за регистрация на автомобилите имаме ПОС терминали, на гишето за издаване на книжки също има и като сложим и за плащането на глобите. Това е идеята. Сега малко увеличихме събираемостта, тъй като има строги санкции към водачите, които шофират с неплатени глоби. Книжките им се взимат временно до заплащането, а и автомобилите им могат да бъдат спрени от движение, което си е доста сериозен проблем за тях. Хората вече идват да си заплащат сами глобите, без да се налага да ги издирваме. Дори има такива, които преди да тръгнат на път, минават през „Пътна полиция”, за да проверят дали има нещо неплатено, за да нямат проблеми, особено ако ще пътуват на далеч", разказа Тенев.

По въпроса с повтарящите се цифри в регистрационните табели, които са така желани Тенев каза има шофьори, които са ходили при нумероложка и тя им е казала, че номер 5632 е щастливият им номер и той ще им донесе много благополучие и щастие.

"Често идват в приемния ден такива хора. Имаме специална комисия, създадена със заповед на директора на СДВР, която раздава номера. След като хората си подадат такова заявление, се прави справка и на гражданина, който си е заявил такъв номер. След това той му се дава, стига да е наличен и да е доставен от подходящата серия, която е в момента", каза комисарят.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • хвала
  Отговор
  1 11:27  11.12.17
  хвала специална комисия имат за раздаване на номера!!! а такава да глобява по сигнали на гражданите - има ли ? не или 2-ма човека изнемогват ?
 • Пурко
  Отговор
  2 11:54  11.12.17
  И каква е тая комисия за номерата - роднина, милиционер, роднина - милиционер.
 • Ангел
  Отговор
  3 13:03  11.12.17
  Пълни глупости! Първо това , че се регистрират в София не значи че се карат там. Просто вносителите на нови коли у нас ги регистрират на партиди веднага след като влязат в страната. Отделно , че заради централизираната ни нещастна система се получава така, че ако си купиш кола на лизинг , от който и да си град то тя ще бъде със софийски номера и ще се води на отчет там! Същото е и с полицейските нови коли, всики са СВ регистрация а са пръснати навсякъде. Такива случаи са много! Просто сме тъпа, жалка и манипулативна държавица със мегажалки медии и журналисти!
 • Гост
  Отговор
  4 13:07  11.12.17
  Поредните думи хвърлени просто ей така... "Само на ден даваме около 1000 свидетелства за регистрация на леки коли. От които половината са чисто нови автомобили." Това ще рече 500 НОВИ коли, т.е. за година, средно около 130 000 нови автомобила на година. За 2016 са 20 000, т.е. ръст над 6 пъти!

  Коментиран от #5, #7


 • Хорацио
  Отговор
  5 13:43  11.12.17

  До коментар #4 от "Гост":

  Е гоним европа няма как. Само нови коли се карат тука ти не виждаш ли по улиците какво става нова кола до нова колаи зад тях нова кола?
 • сойкаПрисмехулка
  Отговор
  6 15:02  11.12.17
  Като си регистрирах колата, един от служителите, който отговаряше за поставянето на номерата ми поиска 20лв, за да ми го сложи. Аз обаче на всеослушание го попитах къде да му оставя рушвета, който ми икса и да видите как бях обслужен за 27секунди, след което щастлив напуснах с нова регистрация.
 • Някой
  Отговор
  7 08:36  12.12.17

  До коментар #4 от "Гост":

  Пич, смятай правилно. 500х12 (месеца)=6000
 • Гого
  Отговор
  8 17:45  12.12.17
  По хилядя тарасника на ден в гетото София хвала на селяните от столица много лъскави станаха с бричките по 500 евра!

  Коментиран от #9, #11

 • Христо иванов
  Отговор
  9 19:49  12.12.17

  До коментар #8 от "Гого":

  Гошко ,хич даже не ми се кара таралясник от 500 евро ,ама със заплата от 300 евро ,какво да взема бе пич?
 • гощо
  Отговор
  10 08:14  14.12.17
  4мм грайфер?!?!? А бе тия полудяха вече!!! Инжинери са мислили провеждали тестове и са сложили ограничител на гумите! Не тука наще са по големи специалисти те ще кажат колко да е!?!? Какво като си с 4мм грайфер ако гумата е стара и изпечена от жегата!?!?!?
 • гощо
  Отговор
  11 08:18  14.12.17

  До коментар #8 от "Гого":

  Някакваи комплекси от София долавям?!?! Останал си на село и малко си се напрегнал май?!?!? Мирен-мирен седни седни дай лапа ахахахахахахахаха......

Напиши коментар:


Публикувай