538 5

Лекарите в ТЕЛК-Пловдив подават оставки

Лекарите обмислят да напуснат, защото ще плащат от джоба си изплатени пенсии, отменени със задна дата

Венцислав Михайлов

Лекарите от ТЕЛК-Пловдив подават групова оставка. Причините са ниски заплати, голям брой пациенти, които чакат документи за инвалидност и заедно с това актове за нарушения, наложени от Здравното министерство, предаде Нова телевизия.

95% от лекарите възнамеряват да подадат едномесечно предизвестие за напускане. Медиците трябва да плащат от собствения си джоб изплатени пенсии на пациентите, на които Националната лекарска комисия и НОИ са отменили със задна дата решенията за обезщетение.

Доктор Янко Лечев има шест ревизионни акта. Само за два от тях дължи 4000 лева. Лекарите от ТЕЛК твърдят, че процентът инвалидност го определят спрямо прегледа и документите, издадени от болниците. Нямат логично обяснение защо техните актове се ревизират от националната комисия.

Лекарите, които са на заплата от 600 лева, трябва да връщат хиляди левове, докато тече обжалването на актовете в съда.

90% от лекарите в ТЕЛК са пенсионери, като няма нито един желаещ млад специалист да заеме местата им. Това, за което те настояват, е парите за пенсии на трудоустроените да не се изплащат преди да се произнесе Националната лекарска комисия.

Ако и този път Здравното министерство не чуе проблема им, след Нова година ТЕЛК- Пловдив ще затвори.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 14:34  11.12.17
  Чудя се дали не е по добре да напуснат. Там корупцията е огромна.
 • Стига
  Отговор
  2 14:37  11.12.17
  с тоя ТЕЛК!Закрийте го веднага!!!
 • Истината винаги боли
  Отговор
  3 14:54  11.12.17
  Столипиново ще затвори порти заедно с ТЕЛК Пловдив,те са като Сиамски близнаци,не могат едни без други.Чакам НПО и Сорош да се активират заедно с чичо Кънчо от Хелзинки...
 • Супер
  Отговор
  4 15:05  11.12.17
  Сега просто няма да се чудят как да ги махнат...Виждал съм жена със 100%с Ч.П.телк с катаракта от четвърк век на пенсия сиреч на издръжка от мен и Вас да плете покривка на една една кука....тъй че да -да ги закриват,да ги махат....Мега,ултра,супер дупер корупция навсякъде в телковете и не е така от вчера....и всички го знаят....не само работещите в системата.
 • Гост
  Отговор
  5 15:20  11.12.17
  Още по-добре,те и без това са корумпирани до безкрай.На наистина нуждаещи се не дават телк на тези който могат да си платят.

Напиши коментар:


Публикувай