903 4

КАТ с масирана кампания срещу пияни и дрогирани водачи

Започна операция на TISPOL

Венцислав Михайлов

От 11 декември до 17 декември, в България и във всички страни, членки на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL, ще се проведе полицейска операция за установяване на употребата на алкохол, наркотични вещества или техни аналози от водачите на моторни превозни средства.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Осъзнаването от водачите на последствията, които биха причинили, управлявайки МПС, след като са пили или употребили наркотични вещества, е една от целите на акцията.

Една от трите основни причини за възникване на тежки инциденти на пътя в Европа, с голям брой жертви, е точно управлението на МПС след употреба на алкохол и/или наркотични вещества.

По време на проверките освен за алкохол и наркотични вещества полицейските екипи ще следят и за наличие на валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • MasterBoy
  Отговор
  1 16:06  11.12.17
  Всяка седмица от КАТ погват нарушителите с нова акция в медиите. Глобите за нарушения колкото и да са високи ако никой не ги прилага все тая.
 • 2 16:13  11.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 3 16:25  11.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ЗАПОЧВА
  Отговор
  4 16:28  11.12.17
  да почната да глобяват масово неправилно паркиралите !!! културата на шофиране ЗАПОЧВА с културата на паркиране !!!! като го осъзнаят това ще има качествен скок в случващото с на пътя !

Напиши коментар:


Публикувай