598 3

Повдигат обвинения на 7 души за износа на лекарства

Константин Карагьозов

Специализираната прокуратура ще повдигне обвинения на седем лица по случая с незаконния износ на лекарства, съобщиха от пресцентъра на Апелативната специализирана прокуратура.

Обвиненията на шестима от тях са за участие в организирана престъпна група за неправомерен износ на лекарства, другото обвинение е за данъчни престъпления, свързани с нелегалния експорт. В момента държавното обвинение предявява материалите по делото.

Повече информация по случая ще бъде дадена утре на брифинг в специализираната прокуратура.

Ще участват ръководителят на Специализирана прокуратура Иван Гешев, говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов, главният секретар на Изпълнителна агенция по лекарствата Светлин Спиров, проф. Златица Петрова – ръководител на Изпълнителната агенция за медицински одит към МЗ.

Миналата събота след извънредна среща при премиера Бойко Борисов, от МВР и прокуратурата заявиха, че са разбили организирана престъпна група за износ на животоспасяващи лекарства за деца и онкоболни за стотици милиони левове. Групата е била наблюдавана от половин години. Действала е територията на София, Шумен, Сливница и Пловдив.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • реалист
  Отговор
  1 19:46  11.12.17
  Явно ,че на тези които не са си платили рушвета им повдигат обвинения , а на останалите кога ?
 • Реекспорта
  Отговор
  2 20:30  11.12.17
  Да се забрани. Някой от правителството да обясни защо трябва да има реекспорт????
 • Реекспорта
  Отговор
  3 20:34  11.12.17
  Който е на края на веригата има адско възстановяване на ДДС Реално - държвата е на "0". Губят пациентите.

Напиши коментар:


Публикувай