810 12

Домусчиев: Контрабандистите на лекарства в затвора

Бюджет 2018 е възможно най-добрият бюджет за това, с което разполагаме

Домусчиев: Контрабандистите на лекарства в затвора
Стефанаки Йоанис

И тези, които извършват контрабанда на лекарства да бъдат наказани като криминални престъпници, каквито са, а регламентираният бизнес в Здравеопазването да има добра среда за растеж и инвестиции. Не може да има постоянен натиск върху цени, върху маржове, да се очаква бизнесът да носи тежестта на забавени разплащания, дефицит в бюджета и в същото време сиви и изцяло незаконни структури да са необезпокоявани.

Това заяви в интервю за Блиц председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

Както вече казах тази акция беше само първа стъпка – признание, че има незаконни практики. Следващото е нелегалният износ на лекарства да бъде криминализиран чрез нарочни промени в Наказателно-процесуалния кодекс. Основният закон в наказателното право у нас, към момента не адресира разпространението на фалшифицирани лекарства. А, тези лекарства са фалшиви по смисъла на закона, защото са напуснали регламентираната верига на снабдяване с лекарства. Защото каква е гаранцията, че тези лекарства не са обработени, променени по някакъв начин или с изтекъл срок на годност? След като тези хора нямат морал и нарушават закона, какво им пречи да направят и друго престъпление, иска Кирил Домусчиев.

Според него Бюджет 2018 е възможно най-добрият бюджет за това, с което разполагаме. Бюджетът предвижда запазване на данъците в досегашния им вид, което за нас е знак за стабилност и предсказуемост и това е нашето желание, което ние сме формулирали пред всяко едно правителство. Има необходимите буфери, които в случай на неочаквани събития могат да осигурят запазването на параметрите му.

Предвижда се много нисък дефицит, така че бюджетът е почти балансиран. Както приходната, така и разходната част за нас са добре аргументирани и може да очакваме бюджетът да бъде изпълнен успешно. Предвижда се увеличение на разходите за образование и здравеопазване, което от една страна е добре, защото те са ключови за развитието на държавата в един по-дълъг хоризонт, същевременно обаче те не са пряко обвързани с така необходимите реформи както за единия, така и за другия сектор.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • хахахаха
  Отговор
  1 12:53  12.12.17
  хахахаха крадеца вика дръжте крадеца ! няма такава държава а тоя произвежда и дрога и я изнася !
 • Унуфри
  Отговор
  2 12:57  12.12.17
  Сега за всичко ще бъде виновен липсващият сириец,.....не е виновен тоя дето е изял баницата .На бас че няма да се случи нищо при тия гепени милиони .
 • Брат ми
  Отговор
  3 13:00  12.12.17
  Точно тоя да говори за справедливост.Този е един от най големите мошеници,а застанал акъл да дава.
 • госттт
  Отговор
  4 13:10  12.12.17
  И ти се за затвора другарю..............

 • Аааа
  Отговор
  5 14:04  12.12.17
  А виновните , за състоянието на БМФ ?
 • ALEX
  Отговор
  6 14:08  12.12.17
  Господин мишок ти трябва да си отдавна в затвора
 • Бесен Язовец
  Отговор
  7 14:49  12.12.17
  Безкрайната БГ.наглост в цялата си светлина
 • Реалист
  Отговор
  8 15:04  12.12.17
  Докато има безнаказаност , ще има и наглост !
 • ЛЪЖА И ИЗМАМА
  Отговор
  9 16:58  12.12.17
  Сириеца не е бил сам в далаверата, сега ще препишат всичко на сириеца. А той ще се окаже не откриваем. Едно време пак имаше някакъв чужденец , та се обеси сам в спански затвор. Не чакайте резултат, ще бъде като в песента... Както предииииии
 • гост
  Отговор
  10 23:27  12.12.17
  Не може един шутопрастак да определя важни за хората неща .
 • Висоцки
  Отговор
  11 08:06  13.12.17
  А ти бе Домус ага как забогатя и ти заслужаваш да им правиш компания.
 • Боримир
  Отговор
  12 14:09  15.12.17
  И тоя нема да е вечен.Накрая ще стане като таблицата на Менделеев.

Напиши коментар:


Публикувай