853 6

Шивачки срещу чиновници

Търсят бежанци за работа

Мажд Алгафари

Работодатели в шивашката индустрия търсят работна ръка със заплати от 750 до 1050 лева. Няма желаещи и няма. В същото време медици, учители, полицаи и още един куп работещи изнемогват със заплати между 600-900 лева.

Това коментира в профила си във Фейсбук Мадж Алгафари.

Питам се, дали тези хора няма да напуснат работното си място и да се преместят в шивашките цехове?

Основната причина е логиката на българина. На държавна работа си е най-сигурно.

Това бе едно време, но сега нещата са други. Малко са хората, които го разбират. Упорито си работят на държавна служба.

Преди дни ми се обади работодател от един малък български град, който търси електротехник за фермата му. Дава заплата от 1800 лева, къща, служебни автомобил и телефон. Искаше да му помогна да намеря бежанец, който да поеме работата, защото българи няма.

Нема такава държава.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЗЕВС
  Отговор
  1 06:56  13.12.17
  Мажд Алгафари, моля ви, взимай те си лекарствата по предписаната схема.
 • клатикур
  Отговор
  2 07:40  13.12.17
  Аз давам 2000 заплата,ама никой не я иска,сега давам 3000,не,4000 а даже и 5000 а бе направо кръгло 10000 за шивачка,ама пак не искат.
 • ТАС
  Отговор
  3 08:17  13.12.17
  За съжаление същите тези работодатели направиха така, че хората да не искат да ходят да работят при тях. Масовото лъгане на хората с обещание за заплати и неизплащането им е основната причина. Разбирането на работодателя, че като дава такава заплата има право да се отнася към служителя като роб. Реално погледне обявите на такива фирми в сайтовете за работа и като забележите, че обявата се появява регулярно на няколко месеца значи има проблем в фирмата. Имам познати подлъгали се по обявите и напуснали след месец работа в такава фирма. Задайте си въпроса след, като имам информация за мръсните номера на подобни работодатели, дали поглеждам изобщо обявите им. Господа работодатели бъдете коректни към хората и ще намерите добри специалисти. Парите и бонусите, които давате не са всичко. Хората искат сигурност и ясни правила в тези смотани времена. Държавната работа дава тази сигурност и предвидимост, която вие не предоставяте и тогава парите които давате са без значение. България е твърде малка държава и хората се познават и за некоректното ви поведени се разбира твърде бързо, а и Интернет помага много.
 • Emperorex
  Отговор
  4 08:56  13.12.17
  Мадж Нафарфари да се замисли що не напускат от държавната работа хората ,а уж вземали малко пари.
 • Ели
  Отговор
  5 13:51  13.12.17
  Тоя лъже като дРът циганин!Обявени запалти 1000 лева,отидеш на работа 3 месеца на мимална заплата,с удръжките чисто няма 400 лева.
 • Капитана
  Отговор
  6 13:16  14.12.17
  Всичко е фалш и измама.Ако ги даваха редовно тези пари няма да има текучество,да напускат хора и постоянно да търсят работници чрез обявите за работа.Слагат ти някакви измислени удръжки,измислени глоби и т.н.Пробен период на по ниска заплата няколко месеца уж,че те обучават и край.Хората вече не вярват на лъжи.Има доста фирми които се подиграват с труда на работниците си това е самата истина.Това което го пише Алгафари за електротехника във малкия град за фермата е пълен смях,защото сигорно за този ел.техник ще му иска перфектен Английски,топ Компютърна грамотност и други глупости.В малките градове има доста квалифицирани ел.специалисти от "Старата Школа",които си разбират доста от работата.

Напиши коментар:


Публикувай