901 10

Прокопиев и адвокатът му: Твърденията на КОНПИ са неверни

Бизнесменът за пореден път подчерта, че всичко е опит "Икономедия" да бъде заглушена

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

Бизнесменът Иво Прокопиев заяви, че нито едно от твърденията на КОНПИ не е вярно - имало е и съдебни дела, и оправдателни присъди. Той твърди, че сделката за "Каолин" е законна, има влязла в сила присъда, след три инстанции, а КОНПИ твърди, че доходите от тази сделка са незаконни, защото сделката е незаконна.

Прокопиев отново определи действията на комисията като "дребни мошеничества" и опит да бъде предизвикан стрес в дейността на фирмите му, специално "Икономедиа". Свидетели сме на безпрецедента злоупотреба с власт, сигурен е бизнесменът.

Това е "груба заплаха за атентат срещу правото на собственост". По начина, по който това се случва, може да се случи на всеки в България - с фиктивно обвинение, смята Прокопиев.

Един от юристите му, адвокат Атанасов - убедено каза, че "всичко, което КОНПИ извращава, интерпретирайки го некоректно", дава възможност на правото да възтържествува. Адвокатът посочи, че КОНПИ не е предявила иск пред съда, а само иск за обезпечение на обекта на евентуалното отнемане, ако и когато завърши съдебното производство и ако и когато съдът се произнесе (в полза на комисията).

"Съдебното производството пък е класифицирано. Това означава, че когато отидете в деловодството на съда (бел. ред. - Бургаски окръжен съд), за да можете да се запознаете какво се иска от вас, получавате папка с десетина листа. Ако искате да вземете всичко останало, т.е. секретната част, трябва да попълните молба – за начина, по който ще боравите със секретните материали", обясни Атанасов.

"Щом има класифицирана информация, защо има пресконференция от страна на КОНПИ – трябва специализираните органи да проверят дали това не е нарушение на Закона за класифицирана информация и Закона за личните данни", допълни Атанасов.

В преписката няма нищо от това, за да бъде завършена с доклад, в който да се констатира съществено имуществено несъотвествие, както и няма основание да се завърши производството, твърди още юридическият защитник на Иво Прокопиев. Той припомни и, че има особено мнение на един от членовете на КОНПИ за запора – Лилиана Терзиева, която влиза в комисията като номинация на предишния президент Росен Плевнелиев.

Прокопиев отново подчерта, че е уведомил премиера Бойко Борисов и той е наясно със случващото се, но не е реагирал, което, според Прокопиев, го прави съучастник в опита да бъдат заглушени гласовете с различно мнение. В случая - "Икономедия".

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 16:26  12.12.17
  В българия Мафията си има държава !!!!
 • дядо Йоцо
  Отговор
  2 17:28  12.12.17
  Егати държавата....................
 • 3 17:59  12.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Боримир
  Отговор
  4 18:42  12.12.17
  Горкичкият ама той страда ама как така.Веднага някой услужлив съдия да го измъкне.

 • Свилен
  Отговор
  5 19:43  12.12.17
  Прокопиев вижда, че идва края на кражбите му и почва да се жалва, ама няма кой да му повярва.

  Коментиран от #7

 • Връщай откраднатото Ифчо
  Отговор
  6 21:27  12.12.17
  Когато Ифчо краде - демокрацията е прекрасна, когато на Ифчо искат да му вземат откраднатото - демокрацията е в опасност!
 • Борис
  Отговор
  7 23:51  12.12.17

  До коментар #5 от "Свилен":

  На неговите може и да идва,но КОЙ застъпва на негово място?
 • Гост
  Отговор
  8 08:07  13.12.17
  На Прокопи не му е чиста работата с началния капитал, както и на много други. Но ако комисията се използва като бухалка за разчистване на сметки е много лошо за държавата дори по лошо от това нищо да не правят.
 • Сидия
  Отговор
  9 06:49  14.12.17
  Някои съдии ще станат милионери
 • факт
  Отговор
  10 13:19  15.12.17
  Когато сиренцето понамалее, плъховете почват да се самоизяждат. Няма лошо. Колкото по-малко, толкова по-добре. Току виж и котката се събудила.

Напиши коментар:


Публикувай