773 7

Мъж открадна кутия с дарения за болно дете, влиза в затвора

Кражбата е извършена в Бургас

Светослава Ингилизова

Съдът наложи ефективно наказание от 2 г. и 4 м. лишаване от свобода на 38-годишния Петко В. от Бургас.

Той е подсъдим за това, че на 25 януари 2017 г. в Бургас, в условията на продължаващо престъпление и на опасен рецидив, в съучастие с Доника П. отнел чужди движими вещи - картонена кутия за дарение с надпис "Зов за помощ да помогнем на Любчо" със сумата от 400 лв., от собствениците й.

По същия обвинителен акт на Петко В. са повдигнати и още три обвинения за извършени от него кражби (при две от тях, като съизвършител с Доника П.) на движими вещи на обща стойност 1 030 лв.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален "строг" режим в затвор.

На Доника П. е наложено условно наказание в размер на 1 година "лишаване от свобода", изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от 3 години.
Постановените наказания са общи за всички извършени деяния.

Присъдата на Районен съд - Бургас може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в града.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Лост
  Отговор
  1 21:35  12.12.17
  Аре ве, за 400 лева- 2 години, за 4 млрд. колко трябва да бъдат? Не че ги защитавам тези двамата!

  Коментиран от #6

 • гост
  Отговор
  2 22:52  12.12.17
  За милиони няма закони , за кокошка няма прошка . Политическата мафия и хората които я проектираха и създадоха , а именно ДС и ЦК на БКП , съсипаха държавата, окрадоха я , присвоиха я и доведоха народа до физическо изчезване и никой даже и не повдига въпрос за тези грандиозни престъпления . Престъпления против народа и държавата в огромен мащаб . А този откраднал 400 лева и го погребват . Отделно не е ясно тези 400 лева къде ще отидат и за какво . И щом съдбата е решила някой да е генетично болен ,глупаво е да се тръгва срещу нещо толкова могъщо .

  Коментиран от #3

 • Иво
  Отговор
  3 06:04  13.12.17

  До коментар #2 от "гост":

  След като имате смелоста да коментирате поне си напишете името
 • Иво
  Отговор
  4 06:10  13.12.17
  Напротив ясно е къде отиват събраните средства в дарителска сметка . Дори и родителите без решение от съд няма как да вземат въпросните средства . Точно за това всичко се пази от коя кутия какво е внесено . Моля ви ГОСТ проверете и тогава пишете.
 • Иво
  Отговор
  5 06:15  13.12.17
  А заболяването не е генетично , като родител на детето го знам .
 • дедо Шишарко
  Отговор
  6 16:48  13.12.17

  До коментар #1 от "Лост":

  За 4 милиарда, БЕСИЛКА!
 • Ники
  Отговор
  7 15:12  14.12.17
  Не разбирам какво общо има .. политическите кражби с въпросната присъда ... човека е откраднал пари ... пише че е рецидив и е крадец ... нормално е да му дадат 2 години ... като не му ги дадат викаме еее скапана държава ... това че определени хора окрадоха държавата го знаем всички .... но когато държиш властта в ръцете си ... няма как да те съдят ... да се надяваме че там горе има някой дето да съди накрая ....

Напиши коментар:


Публикувай