703 0

Мазилка се срина до новородено в Смолян

Сестрата се навела да предпази бебето

Светослава Ингилизова

Мазилка от таван се откърти и падна на сантиметри от новородено и неговата майка. Инцидентът е станал днес в една от стаите на Родилно отделение на болницата в Смолян, съобщи Дарик.

В същият момент в стаята са били 21-годишната родилка Ваня Табакова, момиченцето родено преди ден - Златка, бабата Сийка Масурска и една от медицинските сестри.

Усещайки, че пада нещо от тавана, сестрата се навела над бебето, което точно в този момент е било на повивалника. Секунди преди това бабата видяла, че се рони тавана и тъкмо се обърнала към медицинската сестра с думите "Да не би да падне тавана" и парче от него рухнал на пода, между болничното легло, детското креватче и шкафа с повивалника.

За щастие, няма пострадали при инцидента. Майката на бебето е в голям стрес. Бащата на новороденото - Александър Табаков, също не е на себе си.

"Не бях тук, обадиха ми се по телефона и ми казаха за случилото се. Да чукаме на дърво, нищо не се случи, дано се вземат мерки, за да не се случват подобни неща на други. Радвам се, че моето дете не е пострадало", коментира той.

Бабата Сийка също беше доста разстроена, но разказа за видяното от нея. "Стоя вътре, обясняват на дъщеря ми как да слага памперси, видях че нещо капе, вдигнах главата и казвам на сестрата "Да не би случайно тавана да падне" и той падна. Безкрайно се изплашихме", коментира Масурска.

Като неприятен бе определен инцидента от шефа на МБАЛ "Д-р Братан Шукеров" д-р Марин Даракчиев. Той веднага е свикал комисия, която да огледа обстановката в родилния сектор, където се е случило падането на мазилката.

"Много неприятен инцидент. Парче мазилка се е откъртило от тавана в една от болничните стаи и е паднала до детето, майката и детето са спокойни и не са пострадали. Точно тази стая е ремонтирана преди десетина години и в нея е нямало видими белези, че има такива индикации. Мазилката не е била напукана и няма, как да се предположи, че ще падне. Назначил съм комисия, която ще обходи целият сектор и ще огледа обстойно всичко и ако се налага вземането на допълнителни мерки, то такива ще има. До тогава във въпросния сектор няма да се настаняват родилки", категоричен бе д-р Марин Даракчиев.

Смолян / България


Напиши коментар:


Публикувай