478 4

БСП пита БНБ, КЗК, АПСК за ключови приватизационни сделки

От левицата искат договорите и документите за произход на средствата на купувачите

Венцислав Михайлов

БСП пита БНБ, КЗК, АПСК за ключови приватизационни сделки. Сред дружествата, за които са подадени заявления за достъп до информация, са: "СИБАНК"; "Пампорово" АД; "Булгартабак - холдинг"; "Българска телекомуникационна компания"; "Химко" АД; "Крамиковци" АД и електроразпределителни дружества.

В писмо до Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол от левицата искат копия на приватизационните договори и договорите за прехвърляне на правото на собственост върху акции от капитала на въпросните дружества, както и документите за произход на средствата на купувачите.

С писмо до Комисията за защита на конкуренцията и БНБ социалистите питат дали въпросните са се произнасяли за даване на разрешение за извършване на сделки във връзка със "СИБАНК" ЕАД и какви са били мотивите им за това.

Припомняме, че на вчерашното си заседание Изпълнителното бюро на БСП взе решение за изискане на информацията за това как и с какви средства на купувачите е осъществена приватизацията на посочените дружества.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • А.П.
  Отговор
  1 14:27  13.12.17
  Да поискат и за Техноимпекс!........произход на средства...
 • vmzlhxlhdjfludyozoyzlyz...
  Отговор
  2 16:11  13.12.17
  АМИ СЕГА. .......ЕВРЕЙСКАТА ЛЮБОВНИЦА НА ЕВРЕЙНА.....ТИКВА /С МАЙКА ЕВРЕЙКА /. .....ТРЯБВА ДА ДОКАЗВА ЧЕ ПЪРВОНАЧАЛНИЯ ....ГРАБИТЕЛСКИ КАПИТАЛ ...НЕ Е ОТ МОСАД. ...СОРОС......ИЛИ. ...РОТШИЛД. ....КАКТО Е КАЗАЛ ЧИЧКО РОКФЕЛЕР. ...ПРЕЗ 1878 ГОД. ....НЕ МА ПИТАЙТЕ ЗА ПЪРВИЯ ...МИЛИОН ....ЗА ОСТАНАЛИТЕ ЩЕ ВИ СА ОТЧЕТА ....ДО ЦЕНТ....ТОГАВА ТОЙ ИМАЛ КОЛОСАЛНИТЕ.....330 МИЛИОНА ДОЛАРА, .....А НАШТА ЛЮБОВНИЦА НА СУДЖУКА , КОЛКО ИМА СЕГА. ....
 • Реалист
  Отговор
  3 16:47  13.12.17
  Да, добре но започваме с Техноимпекс и ако/когато курни не може да обясни КОЙ и даде парите, се задейства комисията за незаконно придобити доходи. И мазната връща всичко с лихвите за изминалите години в бъджета.
 • Другар
  Отговор
  4 06:37  14.12.17
  А за тези приватизаторки,които са забравили колко са им стрували акциите,няма ли да искат документите за да им се опресни паметта?Ма те като не помнят колко са дали,как да се сетят от къде са ги взели тези пари?

Напиши коментар:


Публикувай