573 3

Гл. комисар Николов: Никъде няма да се закриват пожарни служби

По добре двама души да отидат на 5-7-ма минута, вместо 3-ма души да отидат на 35-тата минута, смята шефът на пожарната

Снимка: БТА/Архив
Снимка: БТА/Архив
Константин Карагьозов

Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов увери, че пожарни служби няма да бъдат закривани.

"Закриване на малки пожарни участъци в страната няма да има. Даже в началото на следващия месец ще открием нов такъв в област Плевен" каза Николов във Велико Търново, цитиран от "24 часа".

Той обясни, че със законодателна промяна е регламентирано в малките населени места до 5000 души, екипите пожарникари да бъдат по двама.

"По добре двама души да отидат на 5-7-ма минута, вместо 3-ма души да отидат на 35-та минута. За хората е много важно. Местният екип ще започне само най-неотложното - да спасява, ако има застрашени хора, или само ще защитава съседните сгради, докато дойдат подкрепления, за да може ситуацията да се задържи под контрол", обясни шефът на пожарната.

128 души са загинали в пожари от началото на годината в страната. Двойно повече са пострадалите, но има над 1700 спасени от огнени стихии.

Във Велико Търново шефът на пожарната награди 12 огнеборци, участвали с риск за живота си в потушаването на големия пожар в търновския месокомбинат. На 6 ноември вечерта пламна производствената сграда на предприятието, имаше опасност от взрив от хладилните инсталации, а от горещия стиропор на изолацията се отделяха токсични газове.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Кики
  Отговор
  1 14:52  13.12.17
  Тоя изобщо не употребява.

  Коментиран от #3

 • Гост
  Отговор
  2 17:45  13.12.17
  Тези въпроси относно откриването и закриването на пожарни не трябва ли да са залегнали в някаква програма, план, визия, стратегия и т.н. Как днеска ще закрива утре няма да закрива, дори ще открива, ние тези хора да управляват ли сме ги избрали или да си играят на проба грешка.
 • Пешо
  Отговор
  3 18:32  13.12.17

  До коментар #1 от "Кики":

  Искаш да кажеш изобщо не злоупотребява.

Напиши коментар:


Публикувай