937 3

Протестиращи блокират границата с Гърция през януари

Жителите на Югозападна България искат да бъдат чути от цяла Европа

Константин Карагьозов

Банскалии и хората от Югозападна България ще блокират границата с Гърция през януари. Това обявиха граждани на Банско, Разлог и Симитли, които затвориха тази вечер пътя Е-79. Те настояват от Министерския съвет да одобрят частичното изменение на плана за управление на национален парк "Пирин" до края на годината и актуализирането на концесионния договор за ски зона Банско, с които ще отпуши изграждането на втора кабинка в зимния курорт и развитието на целия регион.

В противен случай възнамеряват да протестират на границата с Гърция, за да бъдат чути от цяла Европа. Тогава правителството ще трябва да обяснява на целия Европейски съюз, че заради един лифт се блокира границата със страна-членка, особено по време на българското председателство.

Граждани от пиринския край днес вече проведоха един протест на моста в Симитли, на разклона за Банско. Хората излязоха на бунт срещу продължаващите безобразия на зелената мафия в България. Сдружение "Бъдеще за Община Банско", подкрепено от още 13 неправителствени организации, осъществи протест срещу зелената екологична мафия, която за пореден път спира развитието на Югозападна България.

Те саботират развитието не само на зимния туризъм, но и изграждането на автомагистрала "Струма". Тази атака срещу България прави така наречените "зелени" обикновени родоотстъпници и предатели на националните каузи.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Буко Баламата
  Отговор
  1 19:37  13.12.17
  Ти да видиш.
 • Дедо
  Отговор
  2 13:30  14.12.17
  доста по-резонно отколкото шепата зелени от софия а
 • Зелен "мафиот"
  Отговор
  3 23:39  15.12.17
  На Банско и другите от региона им пожелавам наводнения и свлачища, и то такива че после да се молят да им засадят гора. Алчни, ненаядени душици.

Напиши коментар:


Публикувай