661 8

Ще борим замърсяването...

В Сухата река в този момент е 123 µg/m3, в Христо Ботев е 162, в Бояна е 125, Люлин-център е 112, във Факултето също е над 100

Венцислав Михайлов

Ще борим замърсяването...

Как? - Ще вдигнем таксата за паркирали коли в центъра на 4 лв.

Ама това е такса за паркирали коли, те не замърсяват нищо, докато са паркирали. - Да, но нали са стигнали до центъра някак си.

Това пише в профила си във Фейсбук Петьо Цеков.

Всъщност, има ли замърсяване в центъра? - Не, там е в нормата, движи се между 30 и 40 µg/m? при допустими концентрации на фини прахови частици от 50 µg/m3

Тогава защо е таксата? - За да не идват колите в центъра и да не замърсяват допълнително.

Хубава работа, тогава какво ще правят тези коли? - Нищо, ще си седят в кварталите. Или ще си ги карат, но пак в кварталите.

А в кварталите има ли замърсяване? - Да, някъде е доста голямо. В Сухата река в този момент е 123 µg/m3, в Христо Ботев е 162, в Бояна е 125, Люлин-център е 112, във Факултето също е над 100.

Въздухът на Лъвов мост е по-чист от този в Бояна? - Да, определено

Значи с висока такса за синя зона ще оставите чистия център чист от коли, които ще се движат спокойно в Люлин и Факултето, където въздуха е по-мръсен... - Да.

Въздухът в кварталите защо е мръсен? Заради колите ли? - Не. Преди всичко заради използваното твърдо гориво за отопление.

Нали сте забранили движението на коли без катализатори? Ще го направим, настояваме за това.

А как ще накарате хората да не се отопляват с дърва и въглища? Ще водим информационна кампания.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Японеца
  Отговор
  1 06:38  15.12.17
  Заместник кмета на София обяви пакет от мерки!Ама пакета май е за други нужди!
 • Гербераси долни
  Отговор
  2 06:56  15.12.17
  Лесно е но не им изнася ,евтина газ и програма за газифициране с даначни отстъпки ,никой не му се цапа с твърдо гориво ,но повечето хора нямат избор те просто оцеляват ,осигорете на хората нормални доходи ,ние сами ще си купим нови коли с действащи катализатори и ще забравим за саждите и пушилките и от твърдите горива.

  Коментиран от #4

 • Столичен съвет
  Отговор
  3 06:59  15.12.17
  Ами самата община не си изпълнява своите задължения. Колко пъти е мила улиците? Даже жълтите павета са покрити с кал. Като засъхне прахта къде отива? В града влизат едни огромни камиони, които буквално вкарват кал. Кой ги контролира? И т.н. Нека общината първо си изпълни своите дейности. Така е когато имаме една неработеща институция като Столичния съвет от 69 души, които са там основно да получават пари, но не са хора, които могат да мислят. Стоят и изпълняват нареждания на шефовете. Т.е. Имаме си една структура като НС, без да носят някаква отговорност, взимат едни пари и нищо не правят. Редно е да се намалят на 21.
 • Картел
  Отговор
  4 07:03  15.12.17

  До коментар #2 от "Гербераси долни":

  Има и картел в горивата (не само бензините). Палетите и еко брикетите, които са добра алтернатива на въглищата са безумно скъпи. Когато при 7-8 години се появиха бяха по 250 лева за тон. Каква е причината да поскъпнат толкова много?

 • Боримир
  Отговор
  5 08:02  15.12.17
  И кой ще дойде в наз вечерта и ще види че слагам в печката въглища,пластмаса,стари обувки и всичко което гори и отделя топлина?Никой.Всичко е пълна шега и ала бала.
 • Хахаха
  Отговор
  6 12:56  15.12.17
  Ще се организира глобална информационна кампания за 300млн лв с евро пари. Такава информация ще хвърлят върху нас, че няма да знаем къде се намираме Хахаха
 • гощо
  Отговор
  7 08:26  17.12.17
  Д вземем пример от Париж! След нова година в Париж няма да могат да се движат коли регистрирани до 1997г. в делнични дни! Тук също трябва да се забранят дъртите кочини дето пушат и чадят! Дизел под ЕВРО 5 не трябва да се допуска до регистрация!
 • 8 22:17  17.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай