1 898 14

Пари за партиите има, но за болните не стигат

А днес българският парламент зловещо пожела да не спасява своите граждани, а да ги убива

Слави Трифонов

Пари за партиите има, но за болните не стигат. Това коментира в профила си във Фейсбук Слави Трифонов.

Скъпи приятели, не знам какви чувства ви внушавам. Като известен човек водя всяка вечер шоуто, пея песни, непрекъснато заедно с моя екип имаме гражданска позиция и може би заради съвкупността от всичко това, при мен идват много хора. И аз съм се нагледал на много болка. Хора, които умират или умират децата им. Видял съм много такива хора. И това е много страшно.

И винаги съм се ръководел от това, което евреите са написали на пръстена на Шиндлер - че “този, който спасява един човешки живот, спасява цялата вселена”. А днес българският парламент зловещо пожела да не спасява своите граждани, а да ги убива. Днес българският парламент отказа на български граждани, болни от рак, да бъдат лекувани с нови лекарства. Те твърдят, че по този начин ще спестят 20 – 30 милиона лева.

А в същото време не се съобразиха с волята на хората от референдума и прибират от нашите пари 31 милиона и 700 хиляди лева като субсидии за партиите. Годишно. Вместо да подаряват живот предпочитат да прибират пари. Това нещо се нарича – жестокост. Чудовищност. Няма достатъчно силни думи за това.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • е и ?
  Отговор
  1 15:52  14.12.17
  хора винаги ще умират, демокрацията не бива да умре !

  Коментиран от #9, #12

 • Петър
  Отговор
  2 15:54  14.12.17
  Дано някой ден да си получи заслуженото тая измет натечена политици. И дано изпитст това което изпитват болните българи. Съсипаха и поболяха народа. ИЗМЕТ МРЪСНА !!!
 • е та
  Отговор
  3 15:56  14.12.17
  Всеки народ си заслужава управниците!

  Коментиран от #6

 • ЗЕВС
  Отговор
  4 16:06  14.12.17
  Парламентарната форма на управление, чиито нещастни последици виждаме с всяка изминала година се превръща в институция, работеща за бавното, но систематично унищожаване на Българския народ. Смяна на политическата система. Свикване на Велико народно събрание, смяна на парламентарното с президентско управление, двукамарен парламент!

  Коментиран от #8


 • Шаран БГ
  Отговор
  5 16:09  14.12.17
  Вървете пред кабинета на който пожелаете домашен лекар в страната / на тъй нареченото джи-пи/ Свят ще Ви се завие- що народ, що болести, що мъка човешка !!?? И се намери един "гений на медицинските науки", който да плюе по колегите си домашни лекари! Били невежи, били неграмотни....... Стани ти такъв, че да ти видим осрания задник !!! Колко нерви трошат, колко бумащина прехвърлят, колко глоби търпят - за щяло и нещяло. И това в съчетание с най-важното - грижа за здравето на хората си ! А сега за капак и решението на депутатите ни.... Ами...не съжелявам... ПРОКЛЕТИ ДА СА, ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО !!!
 • кфкк
  Отговор
  6 16:18  14.12.17

  До коментар #3 от "е та":

  Обаче защото ги търпи и не скача да ги маха. Тоест със стоене си го прави, не с действие.
 • полулегален
  Отговор
  7 16:40  14.12.17
  То и за Борисов се купуват едни джипове по 250 000 дето няма нужда от тях и за тези пари могат да се купят линейки, но Бойко си гледа кефа, а не хората. Може би ще му купят и самолет да си вози аверите
 • АнтиЗевс
  Отговор
  8 16:43  14.12.17

  До коментар #4 от "ЗЕВС":

  Много наивно. В Украйна като е президентско управлението защо са на това дередже? Проблемът не е във формата на управление, а в спазването на законите и в активността на хората, ако тези неща не се променят в България, всяка друга форма на управление е толкова обречена, колкото и сегашната

  Коментиран от #11

 • СТИГА
  Отговор
  9 17:22  14.12.17

  До коментар #1 от "е и ?":

  30 години "демокрация" 30 години лежи и кражби 30 години мрак и студ 30 години СМЪРТ
 • Боримир
  Отговор
  10 18:00  14.12.17
  Накрая всеки си получава заслуженото.Човек трябва да прави добро и това си е видено.
 • ЗЕВС
  Отговор
  11 19:50  14.12.17

  До коментар #8 от "АнтиЗевс":

  За да се спазват "законите" трябва някой да ги налага! Въпреки, че броя на служителите в МВР е над 30 хиляди, по улиците по често може да се види дядо Коледа от колкото полицай, . Защо броя на депутатите продължава да е 240, като населението на България се е стопило с 2 милиона? Каква е ролята на президента, освен да харчи държавни пари? Кой носи отговорността, че България е на последно място в целия ЕС? Защо за 27 г. няма нито един осъден политик. Държавна машина се превръща в заплаха за собственият си народ, като генерира все повече разходи и изсмуква парите за здравеопазване, пенсии, детски надбавки и тн. Само смяна на политическата система може да върне страната в правилният път!
 • 12 20:09  14.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Севар
  Отговор
  13 22:23  14.12.17
  По принцип е прав , но дали е искрен ? Защото това е гнусния чалгаджия , който убива българския дух с циганската си музика .
 • filo
  Отговор
  14 10:29  15.12.17
  Абе Славчо, стига си лъгал бе. Парите за здраве се увеличават с всяка изминала година и за следващата ще бъдат с около 450 млн. повече. Друг е въпроса, че се краде прекалено много и трябва да се работи в тази посока, защото там наистина проблема е голям. Колкото и пари да се дават за здравеопазване това е каца без дъно. А ти си разказвай анекдотите в миризливото си шоу, защото и без това за друго не ставаш.

Напиши коментар:


Публикувай