2 406 16

Валери Симеонов: Не искам да виждам Борисов

Всичко е възможно да стане – да не мислите, че аз съм от тези дето слушкат, папкат и искат да си начешат егото

Венцислав Михайлов

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че предложенията му за промяна на концесионния договор за "ски зона - Банско" и изграждане на втори лифт са били саботирани от министър-председателя Бойко Борисов. Напрежението в управляващата коалиция е видимо, след като вицепремиерът Симеонов и Бойко Борисов влязоха в задочен спор и по време на заседанието на Министерски съвет миналата седмица.
"Не виждам съдействие от Борисов по отношение реализацията на втория лифт. Премиерът компрометира и саботира моето предложение за промяна на концесията в Банско. В програмата за управление пише, че трябва да се развива туризма, да се насърчават инвеститорите, а това са текстове, които не се изпълняват, а саботират", обясни Симеонов.
Вицепремиерът бе категоричен, че не иска да вижда Борисов след "изработването, което направил". "Разбрах, че Борисов е пуснал SMS на Тома Белев в 10.00 часа сутринта, че точката за концесията ще бъде отложена и събралите се на сбирка пред парламента две семейства, тези глупаци, веднага се похвалиха във Facebook", каза още Симеонов пред BiT.
"Втори лифт няма да има поради несъгласие на Бойко Методиев Борисов. Сега аз сядам и мисля до 28 декември, когато ще има заседание на Министерски съвет. Всичко е възможно да стане – да не мислите, че аз съм от тези дето слушкат, папкат и искат да си начешат егото", закани се вицепремиерът. Симеонов отказа да коментира министъра на туризма Николина Ангелкова, но все пак отбеляза, че тя говорела "едни обширни и напоителни глупотевини" за предложенията относно концесията на ски зоната.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 17:48  14.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Вече бивш патриот
  Отговор
  2 17:56  14.12.17
  "Всичко е възможно да стане – да не мислите, че аз съм от тези дето слушкат, папкат и искат да си начешат егото". Г-н Симеонов, а какво да мислят хората ? Къде останаха вашите обещания за 300 лв. пенсия ? Вие може и да сте забравили, но ХОРАТА НЕ СА ЗАБРАВИЛИ. Къде е и онзи Волен? Той защо мълчи ? Когато влязохте с нашите гласове в парламента ви беше кеф, а когато трябваше да си изпълните обещанията млъкнахте, а.

  Коментиран от #5

 • Боримир
  Отговор
  3 18:01  14.12.17
  Ами нали хотела му работи а ние още пенсията си чакаме да стане 300 лева.
 • jambazina
  Отговор
  4 18:15  14.12.17
  Обединените идиоти скоро няма да помиришат власт отново, даже и в парламента може да не влязат, така че не ми се вярва Варели да разклати коалицията. Радан и сие вече плакаха.

 • Различен
  Отговор
  5 18:37  14.12.17

  До коментар #2 от "Вече бивш патриот":

  Абе те хората искаха да стане това с 300 лева, ама този същият Бойко Методиев Борисов не даде! Та плюйте по него, или този е по беззащитен и за това го отнася, а от Б.Б. ви е страх??

  Коментиран от #8

 • изпързалване
  Отговор
  6 18:44  14.12.17
  Едни пари са дадени, взети и нещо е обещано, но някой не е получил дял и първия по веригата го е изял !
 • БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР
  Отговор
  7 18:58  14.12.17
  Народа оскотява тотално както и в коментарите. 20 години безнаказаност и оскотелия народ се бие на улиците по кръстовищата докато в златната клетка Чехъла е в ,,хармонични отнюшения,, с хитрата синоПтичка
 • Вече бивш патриот
  Отговор
  8 19:19  14.12.17

  До коментар #5 от "Различен":

  Абе стига писа глупости бе Бойко Методиев Борисов не бил дал. А тези "патриоти" там, за какво са ? Нали с тяхна подкрепа още стои правителството. Ще ударят по масата като мъже друг е въпроса дали са мъже и ще кажат или правиш пенсиите, както обещахме на 300 лв или се оттегляме от управлението и правителството пада. Следват нови избори така. ВЪПРОСЪТ Е, ЗАЩО ПАТРИОТИТЕ НЕ НАПРАВИХА ТОВА? ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТГОВОР Е, ЧЕ С ТОВА ТЯХНО ДЕЙСТВИЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО ПАДА И СЕ ОТИВА НА НОВИ ИЗБОРИ. Явно обаче патриотите не искат нови избори, защото не са сигурни какъв ще бъде изходът и с колко гласа ще влязат. В такъв случай става въпрос за ЛИЧНИЯ ИМ ИНТЕРЕС, А НЕ ТОЗИ НА ХОРАТА. Ами като е така аз тотално се отричам от патриотите и на инат ще гласувам винаги за всяка друга партия, но никога повече за българска. И преди да сте ме обявили за предател, какъвто не съм ще ви кажа, че съм гласувал и за СДС и за НДСВ и за ГЕРБ с надеждата за промяна и по-добър живот. И резултата е винаги един и същ ПРЕЦАКАН. Ето за това казвам, че аз супернационалиста и патриот никога повече няма да гласувам за българска партия. За мен ВСИЧКИ ТЕ СА ПРЕДАТЕЛИ.
 • БАЙ КУРТИ
  Отговор
  9 19:48  14.12.17
  ТО ВАС ДВАМАТА НИКОЙ НЕЙСКА ДАВЪ ВИЖДА
 • БАБА ГЕНА
  Отговор
  10 20:30  14.12.17
  В МОМЕНТА Е ЯДОСАН И ЗАТОВА ГОВОРИ ТАКА ЗА АЗ СЪМ ПРОСТ.ДРУГИТЕ ДВАМА ЛИДЕРИ НА ОБЕДИНЕНИТЕ ПАТРИОТИ НЯМА ДА ДОПУСНАТ ДА СЕ РАЗВАЛИ ТАЗИ КОАЛИЦИЯ.ЗАЩОТО НЕ СЕ ЗНАЕ КАК ЩЕ ИМ ГЛАСУВАТ ТЕХНИТЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ,ЗАРАДИ ЛЪЖИТЕ ЗА ПО-ВИСОКИ ПЕНСИИ,КОИТО ТАКА И НЕ УВЕЛИЧИХА.СТАВА ВЪПРОС ЗА ОБЕЩАНИТЕ 300 ЛЕВА ПЕНСИЯ.
 • Калин
  Отговор
  11 20:56  14.12.17
  Лифт трябва да има, все пак Банско е водещ зимен курорт в Европа, и няма нужда чак от такива политически скандали.
 • Варна
  Отговор
  12 21:16  14.12.17
  Чакам с нетърпение да се разпадне коалицията. Това ще е началото на края на Борисов и партията му. Вече няма да има коалиционни партньори, а скандалите за корупцията едва ли ще му даде възможност да събере достатъчно гласове за да управлява самостоятелно. Наредените на опашката в ГЕРБ ще искат промяна, което означава разбъркване на кошера с шюреите и баджанаците в управленското тяло. А това... - Има вероятност да издаване на някои тайни за кражбата на пари през обществени поръчки и офшорни фирми. Ако това се случи по времето на председателството ще съм още по- щастлив! Борисов се крие в чужбина за да не прави гафове тук, но това е невъзможно! - Селянинът си остава селянин!
 • МММ
  Отговор
  13 09:03  15.12.17
  Най добре ще бъде да не ви виждаме и двамата никога повече.
 • Аяжо
  Отговор
  14 12:05  15.12.17
  Кандидати за мястото на Валерката винаги ще има. Даже и той го знае.
 • гощо
  Отговор
  15 08:39  17.12.17
  2-РИ ЛИФТ ТРЯБВА ДА ИМА! КОЙТО НЕ РАЗБИРА ТОВА ПРОСТ!
 • Нина
  Отговор
  16 21:39  17.12.17
  Не ми се иска да вярвам, че зелените са платили чак и на Борисов...

Напиши коментар:


Публикувай