290 2

Йордан Цонев: Ще има пациенти, лишени от лекарства

С БСП имат различия по отношение на вота на недоверие към кабинета

Светослава Ингилизова

С мораториума върху новите медикаменти ще останат пациенти, които ще бъдат лишени от качествени лекарства, каза пред bTV депутатът от ДПС Йордан Цонев.

„Новите формули са шанс за определени болни да бъдат излекувани”, изтъкна той.

Докато не се смени системата на здравеопазването, тя дава дефекти каквито и пари да се наливат в нея, категоричен беше той.

По думите на Цонев в Европа и в света няма нито една здравна система, която да е с една каса. Според него една каса е изгодна само за фармациите, за няколко болници и няколко десетки лекари.

Цонев даде пример с това, че почти 40% от средствата за здравеопазване у нас отиват за лекарства, а в Европа този процент е под 20.

„Интересът в разходването на над 4 милиарда е много голям и там по наша преценка поне 25-30% изтичат нерегламентирано”, посочи още той.

Цонев отбеляза, че с БСП имат различия по отношение на вота на недоверие към кабинета.

„БСП имат решение от конгреса си вотът да е за корупция. Ние не сме длъжни да изпълняваме решенията от конгреса на БСП. Ние имаме своя визия”, обясни той.

Според ДПС за корупция не бива да се говори въобще, а конкретно. „Нашата теза е, че трябва да искаме вот на недоверие за конкретни политики в конкретен сектор”, подчерта той.

Спорим с БСП, но се надявам, че ще стигнем до точната тема, обобщи Йордан Цонев.

Патриотите бяха монтирани изкуствено в управлението, заяви още той в разговора. Той определи като груба политическа грешка на ГЕРБ да вкарат националистите във властта.

„И затова ще си плащат, не само със скандали с Валери Симеонов, но ще плащат и в Европа”, отбеляза Цонев.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • filo
  Отговор
  1 10:17  15.12.17
  На тая отрепка, турско продажно мекере, защо ли му викат Данчо Ментата. Нека всеки сам си отговори.
 • Олигарха
  Отговор
  2 15:28  17.12.17
  Това турско мекере накрая ще разбере, че колкото и добре да живееш накрая предателите никой не ги иска ама ще е късно. Иначе ГРОБ каквато и "реформа" да направят 100% сигурно е, че става дума за повече крадене!

Напиши коментар:


Публикувай