2 386 2

Хирург от "Пирогов" изгорил кожата на едномесечно бебе

Мария Атанасова

Коремчето на едномесечно дете е било буквално изгорено след манипулация, чието повтарянето остава спорно. Причината бебето да стигне до "Пирогов" е малко топче, което се появило в пъпа на малкото момиченце. Хирургът обработил със сребърен нитрат веднъж и обяснил на майката, че процедурата трябва да бъде направена няколко пъти. След второто нанасяне обаче кожата на бебето се разранила сериозно.

Ето и целия разказ на майката:

"В пъпчето на дъщеря ми се появи топче, за което се обадих по телефона на педиатърката и тя ме препрати към спешен кабинет в Пирогов, за да бъде обработено със сребърен нитрат 2 или 3 пъти и да изчезне. Докторката каза, че не е страшно и е елементарна манипулация, но е хубаво да бъде извършена от специалист.

Отидох в Пирогов веднага (08.12 петък), дежурен беше д-р Балканджиев, който се зае с "елементарната"(очевидно не и за него) манипулация като през цялото време буквално ми се караше как съм дошла без талон и той имал деца да храни, какво ще правим сега, как съм си мислила, че може да идвам така.

След като му казах, че ще платя колкото е необходимо и той гласно констатира, че явно имам пари и продължи да маже пъпчето на бебето спокоен, че ще му бъде платено. Платих 35 лв, каза ми, че ще трябва да дойда пак след 2 дена и този път да взема талона, за да си "дръпне" парите от касата, полагало му се.

В понеделник отново отидох в неговата смяна, както се бяхме разбрали. Отново без талон, защо педиатърката каза, че може да ми го даде същия ден, но следобяд, а докторът беше на работа до обяд. След мрънкането за талона отново, ми каза, че пак ще плащам, щом мога и следващия път да нося талона, без да е прегледал пъпчето, за да провери дали ще се наложи пак да идваме, се зае с процедурата. Сложи си ръкавици, за разлика от предния път, но не за да е стерилен, а защото " сребърния нитрат много цапал", взе клечка за уши, която беше захвърлена в една кутия и ми каза, че следващия път освен прословутия талон, да нося и клечки за уши да не хаби тези на болница!?

Отново платих 35 лв. е си тръгнахме.

След обработка със сребърен нитрат пъпчето става черно, за което докторът надлежно ме беше предупредил още първия път, но след втората процедура вечерта забелязах, че отдолу се подава силно зачервена кожа. Реших да не се паникьосвам и да видя сутринта как ще е. Беше ужасно и страшно, а бебето плачеше неутешимо... всичко около пъпчето беше червена, слузеста рана.

Кожичката й беше силно изгоряла.

От нищо нещо! Цяла седмица здравото ми бебе, се гърчи от болка, не иска да яде и трудно заспива, а аз дори не мога да я гушна хубаво, защото има рана, причинена от началник Детски диагностично-консултативен блок - д-р Балканджиев.“

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • опала
  Отговор
  1 12:46  15.12.17
  като че ли пъпа е бил отрязан от плацентата повече, отколкото трябва. това зелено-черното в пъпа излгежда на некротизиращ фасцит. антибиотици и утлтравиолет, иначе бебето е чао
 • Хейтър?
  Отговор
  2 16:56  23.01.18
  Без пари не може. И на него си му трябват. За алкохолни масрафи и най-вече да поддържа стандарта на 20 години по-младата мастия дето му слага рога с кой ли не.

Напиши коментар:


Публикувай