10 950 4

Преспи за Коледа

Следващата седмица ще е студена и снежна

Венцислав Михайлов

Обилни снеговалежи се очакват на 22 и 23 декември с тенденция да спрат на 24 декември. На Коледа няма да има валежи.

Снежната покривка може да достигне до 20 см, като времето ще бъде благоприятно за ски по зимните курорти. След Коледа ще има нов динамичен период с нови превалявания от сняг. Това прогнозира климатологът доц. Георги Рачев по БНТ.

"Наблюдаваме аномалия на времето, каквато не сме наблюдавали от доста години. Температурите са необичайно високи", посочи Рачев.

По думите му от събота вечерта към неделя сутринта зимата ще дойде с нормални зимни температури. В началото на следващата седмица се очакват се доста по-ниски температури от обичайното. Дневните температури ще достигат порядъка от -1 до -3, а сутрешните температури ще бъдат доста ниски.

Валежи на сняг се очакват още в събота, каза климатологът. Според доц. Рачев по всяка вероятност неделя ще бъде снежна в Западна България.

"Снеговалежите ще бъдат на много по-малко места, като снежната покривка ще е много по-малко между 2-5 см,", отбеляза Рачев.

В сряда също се очаква снеговалеж без образуване на съществена снежна покривка. Аномалията на температурите е между 2-4,5 градуса. В понеделник рано сутрин температурите ще бъдат по-ниски.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бай Тодор
  Отговор
  1 13:37  15.12.17
  Тия не знаят какво ще е времето утре, а ще прогнозират за коледа.
 • Боримир
  Отговор
  2 15:14  15.12.17
  Този доцент нищо не познава време е да си зима пенцията и на село да си иде.
 • Грую
  Отговор
  3 15:35  15.12.17
  Те обещаваха още са към 7 декември сняг, а пък то вече стана половината декември и днес един беше отишъл от къщи до кафе - машината да си вземе кафе по чехли, така че додето не го видя не вярвам.
 • Стефан
  Отговор
  4 21:24  15.12.17
  Тази година 2017 дп края на месежа сняг няма да има.През Януари ще е снежно може би.

Напиши коментар:


Публикувай