464 0

Контраадмирал Митко Петев с високо отличие от БЧК

Няма по-истинско призвание от това да служиш на хората, заяви отличеният

Константин Карагьозов

Командващият военноморските сили на България - контраадмирал Митко Петев, бе удостоен със златен „Медал за заслуги“ от председателя на БЧК - акад. Христо Григоров. Церемонията по награждаването се проведе в музейната зала на БЧК.

„Националният съвет на организацията удостоява командващия военноморските сили на България с това високо отличие за неговата изключителна подкрепа и принос към хуманитарните дейности на Червения кръст“ – каза акад. Христо Григоров. Той изказа дълбока благодарност и признателност и за подкрепата и съпричастността на контраадмирал Митко Петев при организирането и успешното провеждане на Международния фестивал на червенокръстки и здравни филми – Варна.

„За мен това отличие е изключителна чест, защото няма по-истинско призвание от това да служиш на хората. Приемам медала като признание за хилядите младежи и девойки от Военноморските сили на България, партньори на БЧК. В трудните моменти при възникнали бедствия ние ще продължим да бъдем до Вас, скъпи приятели от Червения кръст“ - каза контраадмирал Митко Петев и връчи на акад. Христо Григоров Паметната монета на ВМС – България.

България


Напиши коментар:


Публикувай