1 243 7

Момиче пострада от хвърлен камък по влак

Един от вагоните е с три счупени стъкла

Снимка: БТА/Архив
Снимка: БТА/Архив
Константин Карагьозов

Около 22:00 ч. на 14 декември пътническият влак от София за Мездра е атакуван с камъни от неизвестни лица в района на спирка Кумарица. В резултат на вандалската проява леко е пострадало младо момиче, което е пътувало във влака, съобщиха от БДЖ.

По първоначална информация в един от вагоните на композицията е пътувала група футболни фенове, които са провокирали ситуацията. Вагонът е със счупени едно панорамно стъкло и две стъкла на страничните врати.

От началото на 2017 г. това е 81-ият случай, при който влакове на „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД са замеряни с камъни. Тенденцията е изключително тревожна, защото подобните случаи за тази година вече са шест повече в сравнение с 2016 г.

Националният железопътен превозвач осъжда остро подобни хулигански прояви, които освен нанесените материалните щети, застрашават сериозно живота и здравето на клиентите и служителите на БДЖ.

Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последствия. При средна скорост на влака 65 км/ч, дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек.

Щетите, които националният железопътен превозвач понася всяка година от счупени с камъни стъкла на вагони, мотриси и локомотиви, са в размер на стотици хиляди левове. Неизмеримо по-важни от парите обаче са човешкият живот и здраве.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • македонец
  Отговор
  1 14:37  15.12.17
  само цигани хвърлят камъни по влаковете!
 • 2 14:44  15.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • бббббб
  Отговор
  3 14:47  15.12.17
  Да променят закона ,хвърляне на камъни и др.предмети по какъвто и да е транспорт да се счита за тероризъм.С наказание над годишна присъда.Което да важи и за непълнолетни. Да видим дали ще има такива престъпления.
 • Истината винаги боли
  Отговор
  4 15:07  15.12.17
  Също като ,,Едно време на запад,във всеки влак по двама въоръжени с пушки,в началото и края на влака и стрелба на месо.За седмица ще настане ред и спокойствие в Бойколандия....
 • 5 16:17  15.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Истината винаги боли
  Отговор
  6 17:20  15.12.17

  До коментар #5 от "Голям прос":

  Не бъди наивен,ще откраднат камерите,пък дори и да има снимани кой ще ги арестува ,като знае че няма нито да има осъдени,нито могат да вземат пари,нито нищо нормално може да стане.Само охрана със гумени куршуми и оръдия със студена вода и много добри адвокати за борба с НПО и Кънчо от Хелзинки....
 • Митю
  Отговор
  7 21:22  15.12.17
  И като как именно Жп осъжда тъз проява?

Напиши коментар:


Публикувай