355 1

Платформа свързва бизнеса и образованието

Стефанаки Йоанис

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и главният изпълнителен директор на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции Владимир Николов подписаха днес Меморандум за сътрудничество, чиято цел е да свърже бизнеса и образованието.

Професионалното образование и като цяло реализацията на учениците е приоритет не само на МОН, но и на правителството, посочи министър Красимир Вълчев. Идеята е да свържем директно бизнеса и образованието, посочи Владимир Николов. В интернет базирана платформа, до която ще има безплатен и неограничен достъп, фирмите ще могат да обявяват стажове и обучения, както и свободни работни места. Бъдещата „Дигитална карта на образователната система в Столичната община за подготовка на кадри“ ще дава актуална информация в кое училище колко ученици и по какви специалности се подготвят. Очаква се платформата да стартира през март.

Амбицията е този проект от регионален да стане национален.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • И какво прави
    Отговор
    1 01:38  16.12.17
    Не се разбира какво прави тази платформа. Как е ползата? Колко пари са изхарчени за нея? По-скоро намирисва на: дайте да изхарчим едни пари. Не виждам как ще помогне тази платформа, ако няма адекватно заплащане на труда на завършилите ученици. Аз познавам една бригада цигани строители, които съвестно си гледат работата. Дори те си вдигнаха чукалата и заминаха за Германия

Напиши коментар:


Публикувай