846 8

Каролев прави подписка срещу велоалея в центъра на София

Венцислав Михайлов

Икономистът Владимир Каролев съобщи, че ще инициира подписка срещу велоалеята на столичната централна улица "Георги С. Раковски".

"Аз ще стартирам подписка ли, какво ще е - това безумие, наречено велоалея, да бъде премахнато - вчера пътувах 17 минути от една точка до друга и след това минах пеша оттам за 2 минути, през тези 17 минути моята и всички коли са бълвали само газове - кой дизел, кой бензин. Такива задръствания не е имало никога, моят офис е там от 3 години", коментира Каролев пред bTV тази сутрин.

И от двете страни на платното има велоалея, което го стеснява така, че когато шофьор на автомобил попадне след тролей, няма никакъв начин да го изпревари и трябва да се "влачи" след него.

По думите на икономиста това е недоразумение - помолил свой колега да стои един час там и за това време минали само двама велосипедисти.

"Това е безумие, защото на съседните улици има откъде да се минава и, между другото, те и сега минават оттам. Аз съм "за" да има велоалеи, но там където има смисъл и това не прави сериозен проблем на автомобилния трафик. Нали се прави за екологията, а там има многократно увеличение на вредата от колите, ти пълзиш там просто, идеята е велоалеята да намали замърсяването, не да го увеличи. Да не говорим, че е направена погрешно, ограничителите трябва да са обърнати в другата посока, тоя дето ги е слагал, не се е замислил много", каза още Каролев.

През октомври, след като велоалеята беше разчертана и започна поставянето й, се надигна недоволство, защото в движението настъпи хаос. Тогава от общината обявиха, че ще преправят велоалеята и след това ще има място за всички.

Само преди дни, след като Владимир Каролев поведе полемика по друг въпрос, свързан с движението по пътищата, стана ясно, че свалянето на регистрационни номера заради изтекла шофьорска книжка може да отпадне. Това се случи, след като икономистът сам остана без номерата на автомобила си, защото изобщо не бил обърнал внимание, че свидетелството му за правоуправление е с изтекъл срок.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 16:04  15.12.17
  То не ги ли събра снегорина заради това? да ги демонтира :))
 • OMG WTF
  Отговор
  2 16:06  15.12.17
  Ама някъде пише ли, че е задължително да ходиш на работа с колата? А и нали ти взеха книжката?
 • гост
  Отговор
  3 16:09  15.12.17
  Да, ама за тези неща трябва да се помисли преди да се направят понеже се дават в пъти повече пари. Първо някой взима пари за план, второ за изпълнение, което е под всякаква критика, след това някой ще вземе пари и за премахнване, отделно времето по медии, повторно обсъждане и др. проблеми на персонал, който може да направи много повече за същото време. Вижте велоалеите в Плевен, две жълти линии боя криволичат през улици, тротоари и площади, чудна гледка. Идиоти решават средата ни на живот и бъдещето ни.
 • антибсп
  Отговор
  4 16:28  15.12.17
  Другаря королев що не използва градския транспорт?

  Коментиран от #5


 • OMG WTF
  Отговор
  5 16:56  15.12.17

  До коментар #4 от "антибсп":

  А де?!? На запад и в Япония дори и министрите ходят с велосипеди или градски. Ама да ги оставим тях, те там са по-глупави и по-зле от нас. А пък умния Бай Ганьо за велосипеди или градски никога не е чувал. Нищо че 90% от колите в задръстванията са с по 1 умник вътре.
 • Гост
  Отговор
  6 16:59  15.12.17
  Е че то нали това е смисъла на велоалеите. По-малко автомобили в центъра, по-вече градски транспорт и велосипедисти. Другарят Каролев сам е отбелязал, че пеша е по-бързо или са минали само 20 пешеходци и 1 тролей, затова дай да премахнем тротоарите и градския транспорт, че да има място за колата му. То преди по Витошка нямаше толкова пешеходци ама откакто стана пешеходна зона-пълно. Да изчака другарят и велосипедите ще дойдат, а дотогава да си припомни как се кара колело,че взело че му харесало.
 • Наско
  Отговор
  7 19:55  15.12.17
  Поредната тъпотия на Фъндъкова и сие.

  Коментиран от #8

 • МАК
  Отговор
  8 12:20  16.12.17

  До коментар #7 от "Наско":

  Абсолютно!!!!

Напиши коментар:


Публикувай